r
Nosalty Logó

Csirkemell fűszerkéregben szederrel és kéksajtos gombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Takibácsi
Csirkemell fűszerkéregben szederrel és kéksajtos gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Kéksajtos gomba

Összesen 571 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Kéksajtos gomba

Összesen 2282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Kéksajtos gomba

Összesen 115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 571 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.5 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5418 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2676 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1519.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 2282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Hús

Kéksajtos gomba

Elkészítés

Hús

  1. Egy tányérban keverjünk össze egy jó adag kedvünkre való fűszerkeveréket. Én provence-i fűszerkeveréket használtam, ehhez még tettem szárított paradicsomot, kevés őrölt köményt, frissen őrölt borsot, frissen őrölt himalájai sót és egy kevés garam masalat.
  2. A jól összekevert fűszerkeverékbe forgassuk meg a csirkemellet (nem szeletelve, egyben), hogy vastagon befedje a fűszer mindenhol. A befűszerezett csirkemelleket tegyük egy kivajazott hőálló tálba, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és lefedve tegyük előmelegített sütőbe.
  3. 130-140 fokon süssük 50-60 percig. Álljunk neki a gombának (lásd alább.)
  4. Ha a gomba elkészült, ellenőrizzük a hús átsült-e. Ha igen, vegyük ki a sütőből, vegyük le róla a fedőt. Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olívaolajat. Ha jól felforrósodott, a csirkemelleket egyesével nagy lángon pirítsuk át körkörösen minden oldalán (1-2 perc kell neki összesen). Pirítás közben locsolhatunk rá a sütőben a húsból kisült fűszeres pecsenyeléből.
  5. Ha a csirkemelleket kérgesre pirítottuk, szeleteljük fel őket, a gombával, rizzsel és szeder, áfonya vagy hasonló lekvárral együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

Kéksajtos gomba

  1. Amíg a hús sül, készítsük el a gombát. A csiperkegombát megmossuk. A kisebbeket egyben hagyjuk vagy félbevágjuk, a nagyobbakat több darabra vágjuk fel.
  2. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és adjunk hozzá 1-2 kanál olívaolajat, hogy ne égjen meg a vaj. Ha felforrósodott, tegyük bele a gombát, és kezdjük el pirítani. Borsozzuk meg, de sót ne tegyünk rá, hogy ne eresszen levet. Nagy lángon a gombát jól megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A zsiradék, ami alatta volt, az maradjon a serpenyőben.
  3. A gombát kiszedve a forró zsiradékba beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és megpirítjuk. Ha megpirult, felöntjük 1-2 dl fehérborral, és addig főzzük, míg a bor nagy része elpárolog. Az így kapott hagymás szószhoz hozzáadjuk a petrezselymet és a kéksajtot, majd közepes lángon kevergetve addig főzzük, míg a sajt el nem olvad.
  4. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd miután összeforraltuk, adjuk hozzá a gombát. További egy percig főzzük együtt, majd vegyük le a tűzről.
  5. Térjünk vissza a húshoz.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1014
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell fűszerkéregben szederrel és kéksajtos gombával
Takibácsi 27 recept

Egy laktató és gyorsan elkészíthető étel, sok-sok ízzel.

Hozzávalók

Hús

Kéksajtos gomba

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...