Csirkemell fűszerkéregben szederrel és kéksajtos gombával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Takibácsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Kéksajtos gomba
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
20g kéksajt71 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
571
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Kéksajtos gomba
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
80g kéksajt282 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2282
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
40.5g csirkemellfilé49 kcal
-
0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
Kéksajtos gomba
-
25.3g csiperkegomba5 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
4.1g kéksajt14 kcal
-
7.6g főzőtejszín10 kcal
-
8.6g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
10.1g fehérbor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
115
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1354.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 669 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 380 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
571
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 219.5 g
Zsír
-
Összesen 119.6 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 804 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5418 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 2676 mg
-
Nátrium 1417 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1519.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 731 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 810 mg
-
Retinol - A vitamin: 704 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
2282
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Hús
-
1 ek olívaolaj
Kéksajtos gomba
-
1 ek petrezselyem
-
5 dkg vaj
-
8 dkg kéksajt
-
150 ml főzőtejszín
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
2 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Hús
- Egy tányérban keverjünk össze egy jó adag kedvünkre való fűszerkeveréket. Én provence-i fűszerkeveréket használtam, ehhez még tettem szárított paradicsomot, kevés őrölt köményt, frissen őrölt borsot, frissen őrölt himalájai sót és egy kevés garam masalat.
- A jól összekevert fűszerkeverékbe forgassuk meg a csirkemellet (nem szeletelve, egyben), hogy vastagon befedje a fűszer mindenhol. A befűszerezett csirkemelleket tegyük egy kivajazott hőálló tálba, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és lefedve tegyük előmelegített sütőbe.
- 130-140 fokon süssük 50-60 percig. Álljunk neki a gombának (lásd alább.)
- Ha a gomba elkészült, ellenőrizzük a hús átsült-e. Ha igen, vegyük ki a sütőből, vegyük le róla a fedőt. Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olívaolajat. Ha jól felforrósodott, a csirkemelleket egyesével nagy lángon pirítsuk át körkörösen minden oldalán (1-2 perc kell neki összesen). Pirítás közben locsolhatunk rá a sütőben a húsból kisült fűszeres pecsenyeléből.
- Ha a csirkemelleket kérgesre pirítottuk, szeleteljük fel őket, a gombával, rizzsel és szeder, áfonya vagy hasonló lekvárral együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
Kéksajtos gomba
- Amíg a hús sül, készítsük el a gombát. A csiperkegombát megmossuk. A kisebbeket egyben hagyjuk vagy félbevágjuk, a nagyobbakat több darabra vágjuk fel.
- Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és adjunk hozzá 1-2 kanál olívaolajat, hogy ne égjen meg a vaj. Ha felforrósodott, tegyük bele a gombát, és kezdjük el pirítani. Borsozzuk meg, de sót ne tegyünk rá, hogy ne eresszen levet. Nagy lángon a gombát jól megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A zsiradék, ami alatta volt, az maradjon a serpenyőben.
- A gombát kiszedve a forró zsiradékba beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és megpirítjuk. Ha megpirult, felöntjük 1-2 dl fehérborral, és addig főzzük, míg a bor nagy része elpárolog. Az így kapott hagymás szószhoz hozzáadjuk a petrezselymet és a kéksajtot, majd közepes lángon kevergetve addig főzzük, míg a sajt el nem olvad.
- Ezután adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd miután összeforraltuk, adjuk hozzá a gombát. További egy percig főzzük együtt, majd vegyük le a tűzről.
- Térjünk vissza a húshoz.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1014
- Feltöltés dátuma: 2015. február 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takibácsi
27 recept
Egy laktató és gyorsan elkészíthető étel, sok-sok ízzel.