r
Nosalty Logó

Csirkemell fehérboros-tejszínes mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csirkemell fehérboros-tejszínes mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A mártáshoz

Összesen 513 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A mártáshoz

Összesen 2048 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A mártáshoz

Összesen 125 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 513 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3953 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2239 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1320 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6048 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 2048 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A mártáshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk-borsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
  2. Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük, a húst a hagymával és a sárgarépával együtt a vajban megpirítjuk. Húslevessel és borral felöntjük.
  3. Lefedve, lassú tűzön, kb. 30 perc alatt puhára dinszteljük. A csirkemelleket kivesszük.
  4. A mártáshoz a megmaradt főzőlevet paszírozzuk, a tejszínnel felöntjük, és kb 10 percig főzzük. Sóval és Cayenn borssal ízesitjük.
  5. A gombát vajban megpirítjuk, és a szószba tesszük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 393
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 56460
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes, gyors vacsora.

Hozzávalók

A csirkemellhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...