r
Nosalty Logó

Csirkemell céklabundában

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Csirkemell céklabundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1060 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 265 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1060 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellekről leitatjuk a nedvességet, és kicsit besózva félretesszük, amíg elkészítjük a céklás bundát.
  2. A céklát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a sóval, borssal, tejföllel és a zúzott fokhagymával.
  3. Egy méretes tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük az olajat. A csirkemellek aljára s tetejére bőven kenünk a céklás masszából, majd az olajos tepsibe rakjuk. A tepsit alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 15 perc elteltével levesszük a fóliát, és úgy sütjük tovább.
  4. Amikor elkészült, langyosra hűtjük. Párolt rizzsel kínáljuk, amit mindenki ízlésének megfelelően meglocsolhat a céklás szafttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2442
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell céklabundában
Lizinka_ 604 recept

Lédús, gyönyörű céklák nőnek a kertünkben. Szeretjük a céklát minden formában elfogyasztani. Mivel nagyon egészséges, és sok is terem belőle, ezt a különleges, de ízletes csirkemellet készítettem ebédre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...