Csirkemell Árpád módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkemell
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
20g erdélyi szalonna131 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
15g víz0 kcal
Köret
-
600g burgonya347 kcal
-
750g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
28g vaj201 kcal
Összesen
1025
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkemell
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
40g erdélyi szalonna262 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
30g víz0 kcal
Köret
-
1200g burgonya693 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
56g vaj402 kcal
Összesen
2049
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkemell
-
6.9g csirkemellfilé8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
1.2g erdélyi szalonna8 kcal
-
2.8g újhagyma1 kcal
-
3.1g parmezán sajt12 kcal
-
0.9g víz0 kcal
Köret
-
36.9g burgonya21 kcal
-
46.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
Összesen
62
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 52.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2550.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 726 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 884 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1256.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 354 micro
Összesen
1025
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.5 g
Zsír
-
Összesen 105.3 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 389 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5101.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 1453 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 1767 mg
-
Nátrium 1418 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 2513.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 668 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 207 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 598 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 836 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 709 micro
Összesen
2049
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Csirkemell
- A melleket megmossuk, majd vízszintes irányban kettészeljük, megsózzuk és borsozzuk, majd a kakukkfűről lecsipkedett és összeaprított levelekkel megszórjuk. Ezek után félretesszük, amíg a köretet előkészítjük. Fontos, hogy a köret főzése és a hús sütése egy időben történjen, hogy a végén egy kellően meleg, friss ételt fogyaszthassunk.
- Amint a krumplit odaraktuk főni, a sütőnket 175 fokon előmelegítjük. Én légkeverésest használok alul és felül sütéssel, ezért a rácsokat úgy rendezem el előre, hogy lent és fent is legyen egy belőlük. Miközben a sütő melegszik, vékonyan kivajazunk egy kisméretű tepsit, ami elég a húsokhoz, majd belerakjuk őket, meghintjük az újhagymával, és rárakunk mindegyikre egy-egy vékony szelet szalonnát. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a vizet, lefedjük alufóliával, amit helyenként egy fogpiszkálóval megszurkálunk, és a sütő alsó részébe berakjuk.
- Amikor a krumpli megfőtt, kivesszük a húst, és megszórjuk parmezánnal, majd visszatesszük a sütő tetejébe, immár alufólia nélkül.
- Amint a krumplival kész vagyunk, kivehetjük a húst, immár tálalásra készen!
- Jó étvágyat mindenkinek!
Köret
- A krumplit meghámozzuk, majd felkockázzuk. Sós vízben megfőzzük.
- Mikor a krumpli kész, a vizet leöntjük róla, majd az előzőleg felaprított bazsalikomot egy kevés vajon megfuttatjuk, lehetőleg enyhén.
- Felolvasztjuk a maradék vajat, és krumplival, bazsalikommal összeforgatjuk.
- Készen is vagyunk!
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1730
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.
Ajánló
Amennyiben fel akarjuk dobni az összhangot, desszertnek ajánlom a tiramisut, illetve aki szereti az édes vörösbort, javaslatom a Dankót.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gatyaszíj szorítós időszakban vagyok sajnos, de a jóízű ételt nem venném le a mindennapi étrendemből. Ez a recept az itthon talált alapanyagokból készült, és meglehetősen finom lett! Mielőtt valaki a fűszerezést szárítottal próbálná ki, ne tegye!!! Friss cserepes fűszernövényt a nagy áruházakban biztos lehet kapni, és ha az ember gondosan kezeli, hosszú távon jobban jár vele, mind az íze, mind a jellege miatt. Akkor kezdjünk is neki...