r
Nosalty Logó

Csirkemell Árpád módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell Árpád módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkemell

Köret

Összesen 1025 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkemell

Köret

Összesen 2049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkemell

Köret

Összesen 62 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1256.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 1025 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2513.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 2049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Csirkemell

Köret

Elkészítés

Csirkemell

  1. A melleket megmossuk, majd vízszintes irányban kettészeljük, megsózzuk és borsozzuk, majd a kakukkfűről lecsipkedett és összeaprított levelekkel megszórjuk. Ezek után félretesszük, amíg a köretet előkészítjük. Fontos, hogy a köret főzése és a hús sütése egy időben történjen, hogy a végén egy kellően meleg, friss ételt fogyaszthassunk.
  2. Amint a krumplit odaraktuk főni, a sütőnket 175 fokon előmelegítjük. Én légkeverésest használok alul és felül sütéssel, ezért a rácsokat úgy rendezem el előre, hogy lent és fent is legyen egy belőlük. Miközben a sütő melegszik, vékonyan kivajazunk egy kisméretű tepsit, ami elég a húsokhoz, majd belerakjuk őket, meghintjük az újhagymával, és rárakunk mindegyikre egy-egy vékony szelet szalonnát. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a vizet, lefedjük alufóliával, amit helyenként egy fogpiszkálóval megszurkálunk, és a sütő alsó részébe berakjuk.
  3. Amikor a krumpli megfőtt, kivesszük a húst, és megszórjuk parmezánnal, majd visszatesszük a sütő tetejébe, immár alufólia nélkül.
  4. Amint a krumplival kész vagyunk, kivehetjük a húst, immár tálalásra készen!
  5. Jó étvágyat mindenkinek!

Köret

  1. A krumplit meghámozzuk, majd felkockázzuk. Sós vízben megfőzzük.
  2. Mikor a krumpli kész, a vizet leöntjük róla, majd az előzőleg felaprított bazsalikomot egy kevés vajon megfuttatjuk, lehetőleg enyhén.
  3. Felolvasztjuk a maradék vajat, és krumplival, bazsalikommal összeforgatjuk.
  4. Készen is vagyunk!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1730
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.

Ajánló

Amennyiben fel akarjuk dobni az összhangot, desszertnek ajánlom a tiramisut, illetve aki szereti az édes vörösbort, javaslatom a Dankót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gatyaszíj szorítós időszakban vagyok sajnos, de a jóízű ételt nem venném le a mindennapi étrendemből. Ez a recept az itthon talált alapanyagokból készült, és meglehetősen finom lett! Mielőtt valaki a fűszerezést szárítottal próbálná ki, ne tegye!!! Friss cserepes fűszernövényt a nagy áruházakban biztos lehet kapni, és ha az ember gondosan kezeli, hosszú távon jobban jár vele, mind az íze, mind a jellege miatt. Akkor kezdjünk is neki...

Hozzávalók

Csirkemell

Köret

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...