r
Nosalty Logó

Csirkemájsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
millap
Csirkemájsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 1358 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3361 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    565 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4240.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    2117 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16977 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3190 micro
  • Kolin:
    1731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16805 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    1923 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    2824 micro
  • Lut-zea
    2079 micro
Összesen 1358 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1170 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    197 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Elkészítés

Saláta

  1. A tojásokat keményre főzzük, közben feldaraboljuk karikára a hagymát, és kevés olajon megpirítjuk egy serpenyőben.
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, és a már megpirult hagymához adjuk. Majorannával, borssal ízesítjük. Fedő nélkül megpirítjuk a májat is, majd ha már "kifehéredett", befedjük, hogy levet eresszen, és kb. 7-10 percig hagyjuk főni. Levesszük a fedőt, és magas lángon hagyjuk elpárologni a levét, és lepirítjuk. Ha kész, akkor levesszük a gázról, és megsózzuk.
  3. A jégsalátát és a koktélparadicsomot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és összekeverjük a pirított májjal. Én a koktélparadicsomokat 4 darabra vágtam.
  4. Öntet: Összekeverjük egy kis tálban az olívaolajat, a mustárt, az almaecetet. Rányomjuk egy fokhagymanyomóval a fokhagymát, és medvehagymával ízesítjük.
  5. A tojásokat cikkekre vágjuk, és az öntettel a saláta mellett külön kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1328
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájsaláta
millap 3 recept

Imádom a csirkemájat, de mindig rizzsel, tarhonyával, kenyérrel fogyasztjuk. Szerettem volna könnyedebbre venni, és ez sült ki belőle :)

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...