Csirkemájkrém Lilalicsi konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lilalicsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
185
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
371
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 166.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 751 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 4113 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
185
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1308.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 799 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 332.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8244 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 41 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1502 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 8225 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
371
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1429 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 1425 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vöröshagymát reszeljük le, vagy vágjuk apróbb kockákra. Egy kisebb lábosban, négy evőkanál kacsazsíron pároljuk üvegesre, majd tegyük hozzá a megtisztított és felaprított csirkemájat, tört fokhagymát és majoránnát.
- Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk. Hamar elkészül, ezért pár perc elteltével vegyünk ki egy darabkát, és ellenőrizzük a közepét. Ha megsült, sózzuk meg, szórjuk meg borssal, és húzzuk le a tűzhelyről.
- Amint langyosra hűlt, botmixer segítségével pépesítsük krémes állagúra. Az elkészült májkrémet tálkába tesszük, a tetejét bevonjuk a maradék kacsazsírral, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Hűtőben tartva, akár 2 hétig is fogyasztható.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1570
- Feltöltés dátuma: 2018. január 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lilalicsi
24 recept
Az áruházakban kapható széles választék után eszünkbe sem jut, hogy a saját konyhánkban gyártsuk a májkrémet, pedig mindössze 15 percre van szükség. Sokkal zamatosabb, és az elkészítése is egyszerű.