r
Nosalty Logó

Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4122 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3447 micro
  • α-karotin
    2692 micro
  • β-karotin
    6643 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1327 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1351.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8245 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1453 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6893 micro
  • α-karotin
    5384 micro
  • β-karotin
    13286 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2655 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    147 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit, répát megpucoljuk, felkarikázzuk, félig megfőzzük.
  2. A padlizsánt hosszában kettévágjuk, rácsosan bevágjuk, sózzuk.
  3. 1 óra elteltével serpenyőben olajon, a vágott felével lefelé 15 percig sütjük.
  4. A húsát kanállal kikaparjuk, félretesszük.
  5. Közben aprítunk a hagymát, fokhagymát, és kockára vágjuk a csirkemájat.
  6. A serpenyőben megdinszteljük a hagymát, rátesszük a májat, majd a padlizsánt. Félretesszük.
  7. A serpenyőben elrendezzük a krumpli és répaszeleteket, fűszerezzük, locsolunk rá olajat, ráfektetjük a padlizsáncsónakokat, megtöltjük a töltelékkel, betesszük a sütőbe, és 180 C fokon hőlégkeverésen megsütjük.
  8. Közben lereszeljük a sajtot.
  9. Amikor már csaknem megsült a padlizsán, rászórjuk a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Tovább sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra, 200 C fokra.
  10. Amikor már szépen megsült a sajt is, tálalunk. A tányérra szedünk a körítésből, és ráültetünk egy padlizsáncsónakot.
  11. Díszítésként teszünk rá paradicsomszeleteket és zellerlevelet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5519
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A krumpli a kertünkben nőtt véletlenszerűen. Valószínűleg a feleségem konyhahulladék komposztálásának az eredménye. A padlizsán pedig szándékos termesztés terméke. Most hasznosultak. A konyha megjelölésnél zavarban voltam. Hiszen ez számos, főleg mediterrán országban is kedvelt, nem csak nálunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...