r
Nosalty Logó

Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

668
Kalória
37.8g
Fehérje
69.6g
Szénhidrátok
28.4g
Zsír
675.9g
Víz
406.5g
Koleszterin
16.9g
Rost
18.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    675.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4122 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3447 micro
  • α-karotin
    2692 micro
  • β-karotin
    6643 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1327 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1351.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8245 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1453 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6893 micro
  • α-karotin
    5384 micro
  • β-karotin
    13286 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2655 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    147 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit, répát megpucoljuk, felkarikázzuk, félig megfőzzük.
  2. A padlizsánt hosszában kettévágjuk, rácsosan bevágjuk, sózzuk.
  3. 1 óra elteltével serpenyőben olajon, a vágott felével lefelé 15 percig sütjük.
  4. A húsát kanállal kikaparjuk, félretesszük.
  5. Közben aprítunk a hagymát, fokhagymát, és kockára vágjuk a csirkemájat.
  6. A serpenyőben megdinszteljük a hagymát, rátesszük a májat, majd a padlizsánt. Félretesszük.
  7. A serpenyőben elrendezzük a krumpli és répaszeleteket, fűszerezzük, locsolunk rá olajat, ráfektetjük a padlizsáncsónakokat, megtöltjük a töltelékkel, betesszük a sütőbe, és 180 C fokon hőlégkeverésen megsütjük.
  8. Közben lereszeljük a sajtot.
  9. Amikor már csaknem megsült a padlizsán, rászórjuk a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Tovább sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra, 200 C fokra.
  10. Amikor már szépen megsült a sajt is, tálalunk. A tányérra szedünk a körítésből, és ráültetünk egy padlizsáncsónakot.
  11. Díszítésként teszünk rá paradicsomszeleteket és zellerlevelet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A krumpli a kertünkben nőtt véletlenszerűen. Valószínűleg a feleségem konyhahulladék komposztálásának az eredménye. A padlizsán pedig szándékos termesztés terméke. Most hasznosultak. A konyha megjelölésnél zavarban voltam. Hiszen ez számos, főleg mediterrán országban is kedvelt, nem csak nálunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!