r
Nosalty Logó

Csirkemájas tészta 3. - tört burgonyás

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkemájas tészta 3. - tört burgonyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2742 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 486 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4469.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    591 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2620 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4179 micro
  • Kolin:
    1087 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 2918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat mossuk, és héjastul sós vízben megfőzzük. Ha kész, lekapcsoljuk, hűlni hagyjuk (kb. 20 perc főzés)
  2. Feltesszük a vizet forrni a tésztának kevés olajjal, sóval.
  3. Lábasba tesszük az olajat, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, pici sót, és fedő alatt puhára pároljuk
  4. Majd beletesszük a deszkán éles késsel finomra kapart friss csirkemájakat. Állandó keverés mellett, közepes lángon fehéredésig pirítjuk, borsozzuk, összekeverjük a pirospaprikával.
  5. A burgonyákat pucoljuk, tálban összetörjük jó alaposan (mint a pürét).
  6. A burgonyát összekeverjük a májas alappal, ételízesítővel vagy sóval ízesítjük, és ha kell, még borsozzuk.
  7. Ha a tészta kifőtt, lecsepegtetjük, összekeverjük a burgonyás-májas alappal, és azon mód forrón tálaljuk. Savanyú uborkát kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4903
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 13.

Ajánló

Savanyú uborkával tálaljuk, finom borral kísérjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájas tészta 3. - tört burgonyás
Éva-Anyóca 350 recept

Ezt a receptet Edit  csirkemájas tésztája ihlette, köszönöm neki.:-). Egy kicsit változtattam a mi aznapi elképzelésünk szerint. Mi legyen az ebéd? - kérdésemre a szokásos válasz jött: sok és finom!:-) Ezért döntöttem e mellett a recept mellett, burgonyával nagyon finom lett, sőt még  laktatóbbá is tette, és a hagymákkal, kevés őrölt pirospaprikával  az ízek összhatása  finom volt. Csak ennyi a történetem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...