r
Nosalty Logó

Csirkemájas rakott tészta babáknak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kora
Csirkemájas rakott tészta babáknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    647 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    653 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1667 micro
  • α-karotin
    1294 micro
  • β-karotin
    3206 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1307 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    479 micro
  • β-karotin
    1187 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    484 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karikára vágott sárgarépát és a tésztát megfőzzük.
  2. A leforrázott paradicsom héját lehúzzuk, felkarikázzuk.
  3. Kevés olajon megpirítjuk a kis kockára feldarabolt májat.
  4. Egy kis méretű, olajjal kikent jénaiba rétegezzük a hozzávalókat: tészta, répa, máj, paradicsom, a tetejére ismét tészta kerül.
  5. Apróra felvágott petrezselymet összekeverünk a joghurttal,és a rakottas tetejére öntjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8506
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a főzelékeket egyik gyermekem sem ette meg 1 éves kora körül, ki kellett találnom kézzel ehető, de zöldségeket is tartalmazó ételeket. Ez az egyik recept a sok közül. Sokféleképpen variálható. Ha bevezettük a tejfölt, azzal lehet helyettesíteni a joghurtot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...