r
Nosalty Logó

Csirkemáj-rizottó GastroHobbi konyhájából

NS
Csirkemáj-rizottó GastroHobbi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1412
Kalória
54.6g
Fehérje
145.4g
Szénhidrát
53.6g
Zsír
299.4g
Víz
970g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3897.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    2590 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    299.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8582 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1881 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8561 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7794.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    5181 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    290.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    598.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17164 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3762 micro
  • Kolin:
    1001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17121 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemájat megmossuk, kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk, majd az aprított hagymával együtt a kacsazsíron felpirítjuk. Mikor a máj már kellően megpirult, alaposan megborsozzuk, felöntjük a fehérbor felével, és közepes lángon, néha megkeverve (vigyázva, hogy a máj ne törjön össze) addig pároljuk, míg a folyadékot teljesen felveszi.
  2. Közben a rizst egy lábasban, egy mokkáskanálnyi vajon addig pirítjuk, míg átlátszó nem lesz (kb. 3-4 perc), majd hozzáadjuk a maradék fehérbort, megvárjuk, hogy elpárologjon, majd felöntjük egy merőkanál alaplével, és hozzádobjuk a vajat.
  3. Ezt követően ezt a folyamatot ismételjük, amíg a rizs el nem éri a megfelelő állagot. Alaplé, kevergetés, amíg elpárolog, aztán megint alaplé, kevergetés, megvárjuk, míg elpárolog.
  4. Szerintem a rizottó egyik kulcspontja, hogy az alaplevet a tűzhely egy másik lángján folyamatosan melegen tartjuk, de úgy, hogy ne forrjon.
  5. Amikor a rizs már majdnem megfőtt, de még van egy merőkanél alaplevünk, hozzáadjuk a rizshez a csirkemájat, a zúzott fokhagymát, az utolsó kanál levet, megsózzuk, és készre főzzük. Ha szeretnénk rá parmezánt tenni, azt is ennél a fázisnál tegyük meg.
  6. Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

A rizottó nálunk nagyon nagy kedvenc, nekem speciel az egyik kedvenc rizs ételem. Készüljön hússal, zöldséggel, bármivel, ha finom szaftos, akkor nálam már biztosan sikert arat. Volt idő, amikor féltem a rizottó készítéstől, mert mindig valamiféle "macera" lengte körül... kevergetni, felengedni, kevergetni, megint felengedni, de ma már tudom, hogy semmi bonyolultság nincs benne, csak a jó alapanyag a lényeg, és a siker garantált... 

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...