r
Nosalty Logó

Csirkeleves húsgombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Csirkeleves húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Húsgombóc

Összesen 321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Húsgombóc

Összesen 2577 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Húsgombóc

Összesen 44 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1550 micro
  • β-karotin
    4063 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    190.2 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7494.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2329 mg
  • Nátrium
    3688 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    4724.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5036 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1811 micro
  • α-karotin
    12401 micro
  • β-karotin
    32505 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    4136 micro
Összesen 2577 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Leves

Húsgombóc

Elkészítés

Leves

  1. A húsos csontokat annyi hideg vízben feltesszük főni, ami ellepi. Ha felforrt, a tetejéről lemerjük a habot, s csak ekkor adjuk hozzá a megtisztított, mosott zöldségeket (a brokkolit nem.)
  2. Egy fűszertartóba bekészítjük a fűszereket, gyömbért, fokhagymát és azt is a leveshez adjuk. Sózzuk ízlés szerint és gyöngyözve főzzük, míg minden megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a brokkolit is, mert annak néhány perc is elég.
  3. Ha elkészült a leves, óvatosan kivesszük a zöldségeket, szűrőn átszűrjük a levest.

Húsgombóc

  1. A megfőtt csontokról lefejtjük a húst, és késes aprítóban a petrezselyemmel felaprítjuk (nem pépesre, inkább kis darabokra).
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és a lágy kacsazsírt, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a lisztet is, éppen annyit, hogy puha masszát kapjunk. Hűtőbe tesszük 20-30 percre pihenni.
  3. Egy kisebb lábasban felforralunk a levesből annyit, amennyiben a gombócokat megfőzhetjük.
  4. Apró, kis ping-pong labdányi darabokat csípünk ki, és hideg vizes tenyerünk között gombócokat formálunk belőle, amit a levesbe dobunk.
  5. Ha feljött a leves tetejére, még fél percig főzzük, majd szűrővel kiemeljük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4682
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeleves húsgombóccal
Évi néni 1830 recept

Mivel általában filét használok a csirkéből, így össze szoktam gyűjteni a húsos csontot, amiből a filét készítem. Ebből volt egy tekintélyes mennyiségem, hát főztem belőle levest. Hogy minden porcikáját felhasználjam, ezért találtam ki a húsgombócot betétként.

Hozzávalók

Leves

Húsgombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...