Csirkeleves húsgombóccal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leves
-
125g csirkeaprólék184 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
16g zeller6 kcal
-
8 kcal
-
19g brokkoli4 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
375g víz0 kcal
Húsgombóc
-
25g csirke37 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g kacsazsír0 kcal
-
6g durumliszt21 kcal
Összesen
321
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leves
-
1000g csirkeaprólék1470 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
250g kelkáposzta levél68 kcal
-
150g brokkoli31 kcal
-
6g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
3000g víz0 kcal
Húsgombóc
-
200g csirke292 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
50g durumliszt170 kcal
Összesen
2577
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leves
-
17.1g csirkeaprólék25 kcal
-
6.8g sárgarépa2 kcal
-
3.1g fehérrépa2 kcal
-
4.1g karalábé1 kcal
-
2.2g zeller1 kcal
-
4.3g kelkáposzta levél1 kcal
-
2.6g brokkoli1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
51.3g víz0 kcal
Húsgombóc
-
3.4g csirke5 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g kacsazsír0 kcal
-
0.9g durumliszt3 kcal
Összesen
44
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 936.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 590.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 629 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 1550 micro
-
β-karotin 4063 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
321
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 190.2 g
Zsír
-
Összesen 136 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1083 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7494.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 711 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 534 mg
-
Foszfor 2329 mg
-
Nátrium 3688 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 4724.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5036 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 383 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 766 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 797 micro
-
Kolin: 486 mg
-
Retinol - A vitamin: 1811 micro
-
α-karotin 12401 micro
-
β-karotin 32505 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 4136 micro
Összesen
2577
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 212 micro
-
β-karotin 556 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
Leves
-
5 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db karalábé
-
0.5 közepes db zeller
-
5 közepes db kelkáposzta levél
-
0.3 közepes db brokkoli
-
1 teáskanál só
-
1 kávéskanál koriandermag
-
1 db babérlevél
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál gyömbér
-
3 l víz
Húsgombóc
-
20 dkg csirke
-
0.5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek kacsazsír
-
5 dkg durumliszt
Elkészítés
Leves
- A húsos csontokat annyi hideg vízben feltesszük főni, ami ellepi. Ha felforrt, a tetejéről lemerjük a habot, s csak ekkor adjuk hozzá a megtisztított, mosott zöldségeket (a brokkolit nem.)
- Egy fűszertartóba bekészítjük a fűszereket, gyömbért, fokhagymát és azt is a leveshez adjuk. Sózzuk ízlés szerint és gyöngyözve főzzük, míg minden megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a brokkolit is, mert annak néhány perc is elég.
- Ha elkészült a leves, óvatosan kivesszük a zöldségeket, szűrőn átszűrjük a levest.
Húsgombóc
- A megfőtt csontokról lefejtjük a húst, és késes aprítóban a petrezselyemmel felaprítjuk (nem pépesre, inkább kis darabokra).
- Hozzáadjuk a tojásokat és a lágy kacsazsírt, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a lisztet is, éppen annyit, hogy puha masszát kapjunk. Hűtőbe tesszük 20-30 percre pihenni.
- Egy kisebb lábasban felforralunk a levesből annyit, amennyiben a gombócokat megfőzhetjük.
- Apró, kis ping-pong labdányi darabokat csípünk ki, és hideg vizes tenyerünk között gombócokat formálunk belőle, amit a levesbe dobunk.
- Ha feljött a leves tetejére, még fél percig főzzük, majd szűrővel kiemeljük.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4682
- Feltöltés dátuma: 2016. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Mivel általában filét használok a csirkéből, így össze szoktam gyűjteni a húsos csontot, amiből a filét készítem. Ebből volt egy tekintélyes mennyiségem, hát főztem belőle levest. Hogy minden porcikáját felhasználjam, ezért találtam ki a húsgombócot betétként.