Csirkekrémleves galuskával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A leveshez
-
30 dkg csirkemellfilé
-
5 közepes db burgonya
-
2 db sárgarépa
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 dl főzőtejszín
-
1.5 l víz
A galuskához
273
Kalória
22.7g
Fehérje
30.5g
Szénhidrátok
6.3g
Zsír
579.1g
Víz
108.5g
Koleszterin
3.3g
Rost
3.6g
Cukor
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
375g víz0 kcal
A galuskához
-
14g tojás17 kcal
-
13g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
Összesen
273
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
1500g víz0 kcal
A galuskához
-
55g tojás69 kcal
-
50g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
Összesen
1089
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
11g csirkemellfilé13 kcal
-
18.4g burgonya11 kcal
-
5.9g sárgarépa2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3.7g főzőtejszín5 kcal
-
55.2g víz0 kcal
A galuskához
-
2g tojás3 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
Összesen
41
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 947.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 579.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2956 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
273
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 90.9 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3790.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1147 mg
-
Nátrium 1999 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 2316.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1390 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11824 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 651 micro
Összesen
1089
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 435 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
41
kcal
Elkészítés
A leveshez
- A zölségeket megfőzzük. Amíg főnek, addig a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és sóval, vegetával, borssal ízesített kevés vízben főzzük, lassú tűzön.
- A zöldségzöldjét apróra vágjuk.
- Amikor a krumpli és a sárgarépa megfőttek, összeturmixoljuk. Öntsük rá a húsra, és kevergessük csomómentesre, főzzük tovább. Majd a tejszínt tegyük hozzá, kevergessük közben.
- Közben készítsük el a galuskatésztát és egy külön edényben, sós, forrásban lévő vízben főzzük meg. Ha megfőtt a galuskánk tegyük bele a krémlevesbe.
- Szedjük ki tányérba, szórjunk a tetejére zöldjégzöldjét és már ehetjük is.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 45 perc
Először meglepetésnek készült ebédre, azóta már többször is csináltam, nagy sikert aratott.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!