r
Nosalty Logó

Csirkegulyás 2. - csirkemellből

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Csirkegulyás 2. - csirkemellből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    5674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2873.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1285 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3372 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1672 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    34047 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    5951 micro
Összesen 1163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    731 micro
  • β-karotin
    2010 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét megmossuk, és kockákra vágjuk. A zöldségeket, a krumplit, a vöröshagymát szintén megpucoljuk, és kockára hasogatjuk. A petrezselymet megmossuk, és finomra vágjuk.
  2. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd beletesszük a csirkemellfilét, és fehéredésig sütjük.
  3. Ezután meghintjük sóval, pirospaprikával, őrölt borssal, ételízesítővel, és jó adag őrölt köménnyel.
  4. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a húst, és 5 percig közepes lángon főzzük.
  5. A fővő levesbe belerakjuk a répát, a zellert, a krumplit. Felöntjük 1-1,5 liter vízzel, és 30 percig főzzük, ha kell, utánafűszerezünk.
  6. Közben elkészítjük a rántást, melybe belereszeljük a két gerezd fokhagymát. Alevesből kimerünk egy kevés levet, és csomómentesre kikeverjük a rántással.
  7. A levest berántjuk, beletesszük a petrezselymet, és még 10 percig főzzük.
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 35717
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Ajánló

Nagyon szeretem ezt a levest, mert gyorsabban kész van, mint a marhából készült változata. Mi vörös- és fokhagymát is teszünk bele, és tejföllel esszük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár percig kérdéses volt, hogy elkészül-e a fénykép a levesről, mert már nagyon ehetnékem volt belőle. Imádom a petrezselyem és a fokhagyma illatát! Elárulom, hogy a fényképezés után nem sokáig haboztam...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...