r
Nosalty Logó

Csirkegulyás 2. - csirkemellből

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirkegulyás 2. - csirkemellből
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

193
Kalória
12.2g
Fehérje
30.8g
Szénhidrátok
2.9g
Zsír
199.8g
Víz
27.4g
Koleszterin
5.9g
Rost
6.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    199.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    5674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2873.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1285 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1198.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3372 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1672 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    34047 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    5951 micro
Összesen 1163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    731 micro
  • β-karotin
    2010 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 69 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét megmossuk, és kockákra vágjuk. A zöldségeket, a krumplit, a vöröshagymát szintén megpucoljuk, és kockára hasogatjuk. A petrezselymet megmossuk, és finomra vágjuk.
  2. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd beletesszük a csirkemellfilét, és fehéredésig sütjük.
  3. Ezután meghintjük sóval, pirospaprikával, őrölt borssal, ételízesítővel, és jó adag őrölt köménnyel.
  4. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a húst, és 5 percig közepes lángon főzzük.
  5. A fővő levesbe belerakjuk a répát, a zellert, a krumplit. Felöntjük 1-1,5 liter vízzel, és 30 percig főzzük, ha kell, utánafűszerezünk.
  6. Közben elkészítjük a rántást, melybe belereszeljük a két gerezd fokhagymát. Alevesből kimerünk egy kevés levet, és csomómentesre kikeverjük a rántással.
  7. A levest berántjuk, beletesszük a petrezselymet, és még 10 percig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Pár percig kérdéses volt, hogy elkészül-e a fénykép a levesről, mert már nagyon ehetnékem volt belőle. Imádom a petrezselyem és a fokhagyma illatát! Elárulom, hogy a fényképezés után nem sokáig haboztam...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ajo blanco

Az ajo blanco egy spanyol hideg leves, aminek az alapját a mandula és kenyér alkotja, amit szőlővel és olívaolajjal tálalnak. Igazán különleges, frissítő leves a maga nemes ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti édes fonott kalács

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!