r
Nosalty Logó

Csirke görög módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Csirke görög módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A zöldségekhez

Összesen 1379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A zöldségekhez

Összesen 5522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A zöldségekhez

Összesen 135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    1223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 1379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    219.4 g

Zsír

  • Összesen
    427.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8384.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    4892 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    767 micro
  • β-karotin
    3653 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1646 micro
Összesen 5522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    454 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 135 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A pácoláshoz

A zöldségekhez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A páchoz valókat összekeverjük.
  2. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan bedörzsöljük a páccal, majd kb. 1 órát állni hagyjuk.
  3. A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A hagymákat elég negyedelni és kb. ekkorákra vágjuk a burgonyát is. A paprikát kb. 8 nagyobb részre osztjuk, a paradicsomokat elfelezzük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Egy magas falú tepsibe egy kevés olajat öntünk, beletesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk rozmaringgal, majd megforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
  6. Ezután belerakjuk a csirkét, majd elosztjuk a hagymát, fokhagymát, és paprikát a tepsiben, hogy mindenhová jusson.
  7. Legvégül a félbevágott paradicsomokat rakjuk a tepsibe, vágott felükkel felfelé és megszórjuk egy kis bazsalikommal. A zöldségeket kissé megsózzuk, majd az egészre rálocsoljuk a citromlevet.
  8. Aláöntjük a vizet, és alufóliával letakarva 60-80 percig sütjük, míg a hús le nem omlik a csontról (csirkéje válogatja).
  9. A fóliát levesszük, a húsra és a zöldségekre szaftot kanalazunk, a húsokat meghintjük egy gondolatnyi pirospaprikával, és 250 °C-on 30 percig sütjük, míg a hús és a burgonya szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35x6
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2176
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 283845
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Ajánló

Tzatzikit készítettem mellé, jó sok fokhagymával, jéghidegre hűtve.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok dolgunk volt még munka után itthon, ezért nem akartam külön körettel bajlódni, gondoltam mindent bele. Amúgy is imádjuk a sült zöldségeket. :) Paradicsomból, hagymából és természetesen fokhagymából soha nem elég. A fűszerezésen sok múlik, aki más ízeket kedvel, nyugodtan variálhatja, bár így igazi mediterrán étel. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A pácoláshoz

A zöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...