adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pácoláshoz
-
375g csirke548 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
32g olívaolaj282 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
A zöldségekhez
-
250g burgonya144 kcal
-
63g vöröshagyma23 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
9 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
35 kcal
Összesen
1379
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pácoláshoz
-
1500g csirke2193 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
11g só0 kcal
-
2g bors4 kcal
-
0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
A zöldségekhez
-
1000g burgonya578 kcal
-
250g vöröshagyma91 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
720g paradicsom130 kcal
-
38 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
5522
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pácoláshoz
-
36.7g csirke54 kcal
-
3.1g napraforgó olaj28 kcal
-
3.1g olívaolaj28 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
A zöldségekhez
-
24.5g burgonya14 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
17.6g paradicsom3 kcal
-
1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
135
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 106.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2096.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 1223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 599.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 192 micro
-
β-karotin 913 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
1379
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 219.4 g
Zsír
-
Összesen 427.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 223 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 765 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8384.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 519 mg
-
Foszfor 2294 mg
-
Nátrium 4892 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2397.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 757 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 85 mg
-
C vitamin: 464 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 788 mg
-
Retinol - A vitamin: 418 micro
-
α-karotin 767 micro
-
β-karotin 3653 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 18526 micro
-
Lut-zea 1646 micro
Összesen
5522
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 454 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
135
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A pácoláshoz
-
1.5 kg csirke
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl olívaolaj
-
1.5 tk só
-
1.5 kk bors
-
1 tk fűszerpaprika
-
1 tk oregánó
-
1 tk rozmaring
A zöldségekhez
-
1 kg burgonya
-
5 kis fej vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
4 nagy db paradicsom
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A pácoláshoz
- A páchoz valókat összekeverjük.
- A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan bedörzsöljük a páccal, majd kb. 1 órát állni hagyjuk.
- A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A hagymákat elég negyedelni és kb. ekkorákra vágjuk a burgonyát is. A paprikát kb. 8 nagyobb részre osztjuk, a paradicsomokat elfelezzük.
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy magas falú tepsibe egy kevés olajat öntünk, beletesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk rozmaringgal, majd megforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
- Ezután belerakjuk a csirkét, majd elosztjuk a hagymát, fokhagymát, és paprikát a tepsiben, hogy mindenhová jusson.
- Legvégül a félbevágott paradicsomokat rakjuk a tepsibe, vágott felükkel felfelé és megszórjuk egy kis bazsalikommal. A zöldségeket kissé megsózzuk, majd az egészre rálocsoljuk a citromlevet.
- Aláöntjük a vizet, és alufóliával letakarva 60-80 percig sütjük, míg a hús le nem omlik a csontról (csirkéje válogatja).
- A fóliát levesszük, a húsra és a zöldségekre szaftot kanalazunk, a húsokat meghintjük egy gondolatnyi pirospaprikával, és 250 °C-on 30 percig sütjük, míg a hús és a burgonya szépen megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x35x6
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 2176
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 283845
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.
Ajánló
Tzatzikit készítettem mellé, jó sok fokhagymával, jéghidegre hűtve.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Sok dolgunk volt még munka után itthon, ezért nem akartam külön körettel bajlódni, gondoltam mindent bele. Amúgy is imádjuk a sült zöldségeket. :) Paradicsomból, hagymából és természetesen fokhagymából soha nem elég. A fűszerezésen sok múlik, aki más ízeket kedvel, nyugodtan variálhatja, bár így igazi mediterrán étel. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/