Csigalassú fahéjas csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mercedes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
6g vaj45 kcal
-
44g finomliszt159 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
13g tej7 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
275
kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
275
kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1570.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 690 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.5 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 145.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 563 micro
Összesen
2205
kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A vajat összegyúrjuk 1 ek liszttel, téglalap alakúra formáljuk, majd hűtőben megdermesztjük.
- Az élesztőt a langyos, pici cukros tejben megfuttatjuk, majd a maradék liszttel, tojással, porcukorral, csipetnyi sóval tésztává dagasztjuk. Ragacsos lesz. Alul felül meglisztezzük, majd letakarva 40 percig kelesztjük.
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán téglalapra nyújtjuk, majd a vajas lisztet a közepére tesszük, ráhajtjuk a széleket, ezután 3-4 mm-re nyújtjuk. Majd gondolatban 3 részre osztjuk a tésztát, a jobb oldalát középre hajtjuk, majd a bal oldalát is, így tesszük hűtőbe 30 percre.
- Ezután megint kinyújtjuk a tésztát, most négy részre osztva gondolatban mindkét oldalát középre hajtjuk, majd a tészták találkozásánál még egyszer behajtjuk, 20 percig hűtőben pihentetjük.
- Végül kisujjnyi vastagra nyújtjuk, vizes ecsettel megkenjük, majd a cukros fahéjjal megszórjuk, szorosan feltekerjük, mint egy bejglit, majd jó ujjnyi vastagságúra felvágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 30 percig pihentetjük.
- Előmelegített sütőben 190 fokon vagy légkeveréses sütőben 170 fokon 25-30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7535
- Feltöltés dátuma: 2012. június 29.
Ajánló
Kakaóval ugyanígy elkészíthetjük, fahéj helyett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mercedes
302 recept
Nemhiába ezt a nevet adtam ennek a receptnek. Így jár az, aki csak az összetevőket olvassa el, és az elkészítési folyamatot nem, pedig mindig elszoktam, most nem tettem. Tehát nem mondanám egy gyors receptnek semmi esetre sem. Anyukám nálunk volt, nagy sütiimádó és a párommal együtt már tűkön ültek, hogy mikor lesz már kész a csiga, én meg csak rakosgattam balról-jobbra, meg gyúrtam ezerrel. Már csak abban reménykedtem, hogy tényleg megérte ezt a sok időt és fáradtságot. És igen, iszonyatosan finom, puha, az az igazi fahéjas csiga, amilyennek lennie kell. Ezért is tettem fel ide, hogy megosszam azokkal, akiknek esetleg még nincs meg a tökéletes csiga recept.