r
Nosalty Logó

Csicsókás tej nélküli kakaós csiga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Margó48
Csicsókás tej nélküli kakaós csiga
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

435
Kalória
7.5g
Fehérje
71.3g
Szénhidrátok
14.2g
Zsír
29g
Víz
48.2g
Koleszterin
3.4g
Rost
25.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 3920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A csicsókát alapos sikálás, mosás után kevés vízben megfőzzük. Leszedjük a héját, és krumplinyomóval összetörjük. (Ezt mértem le, ez volt 20 dkg.)
  2. Az élesztőt a langyos vízben a kevés cukorral felfuttatjuk.
  3. A kimért lisztet a sóval és az olajjal kicsit elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a kimaradt cukrot, az akácmézet, a vaníliacukrot, a kihűlt és áttört csicsókát és a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk.
  4. Kelesztjük kb. 1 órát.
  5. A duplájára kelt tésztát lisztezett gyúrótáblán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk 30 x 50 cm-es, téglalap alakúra, megkenjük az olajjal, és rászórjuk az előre elkészített/összekevert tölteléket (cukor, fahéj, kakaó, olaj). Szorosan feltekerjük, mint a bejglit.
  6. A tekercsből 2 cm vastagságú szeleteket vágunk, és az előkészített, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe rakjuk. Kb. 10-15 percet pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik.
  7. Megkenjük a tojássárgájával, és az előmelegített sütőben kb. 180 C fokon kb. 15 perc alatt elkészül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38 x 35

Kapálás közben előbukkantak csicsókák, amit fel is használtam. A próbálkozás jól sikerült, aki nem tudta, hogy csicsókával készült, nem is vette észre. Még másnap is nagyon finom volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!