r
Nosalty Logó

Csicsókás tej nélküli kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Margó48
Csicsókás tej nélküli kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 3920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A csicsókát alapos sikálás, mosás után kevés vízben megfőzzük. Leszedjük a héját, és krumplinyomóval összetörjük. (Ezt mértem le, ez volt 20 dkg.)
  2. Az élesztőt a langyos vízben a kevés cukorral felfuttatjuk.
  3. A kimért lisztet a sóval és az olajjal kicsit elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a kimaradt cukrot, az akácmézet, a vaníliacukrot, a kihűlt és áttört csicsókát és a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk.
  4. Kelesztjük kb. 1 órát.
  5. A duplájára kelt tésztát lisztezett gyúrótáblán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk 30 x 50 cm-es, téglalap alakúra, megkenjük az olajjal, és rászórjuk az előre elkészített/összekevert tölteléket (cukor, fahéj, kakaó, olaj). Szorosan feltekerjük, mint a bejglit.
  6. A tekercsből 2 cm vastagságú szeleteket vágunk, és az előkészített, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe rakjuk. Kb. 10-15 percet pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik.
  7. Megkenjük a tojássárgájával, és az előmelegített sütőben kb. 180 C fokon kb. 15 perc alatt elkészül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38 x 35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 17406
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 15.

Ajánló

Mi nem kértünk rá cukrot, de a vendégnek vaníliás porcukrot hintettem rá. Ebből az adagból 18-20 db lett. Ezt is el lehet készíteni a kenyérsütőgép dagasztó programjával, így sokkal könnyebb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

Kapálás közben előbukkantak csicsókák, amit fel is használtam. A próbálkozás jól sikerült, aki nem tudta, hogy csicsókával készült, nem is vette észre. Még másnap is nagyon finom volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...