r
Nosalty Logó

Csicseriborsós tepsis husi

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Allisc
Csicseriborsós tepsis husi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 863 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    7387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 863 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.9 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12546.9 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    2540 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    3582 mg
  • Nátrium
    5430 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    1599.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4040 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    823 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2240 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    951 micro
  • α-karotin
    330 micro
  • β-karotin
    36936 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2902 micro
Összesen 4312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kikenjük a tepsit olívaolajjal, és egyenletesen beleszórjuk a feldarabolt burgonyákat (az édesburgonyát lehet nagyobb darabokra vágni, mert hamarabb puhul) és a felkarikázott hagymákat. Megsózzuk, és jól átforgatjuk.
  2. Ráfektetjük a sózott-borsozott husikat, aláöntjük a csicseriborsó konzerv levét (ebben fog párolódni), és alufólia alatt kb. 210 °C-on 40 percig pároljuk.
  3. A 40 perc elteltével levesszük a fóliát, és visszatoljuk még kb. 15 percre, hogy kicsit piruljon.
  4. Ezután ráhelyezzük a husikra a felkarikázott paradicsomokat, majd a paradicsomokra ráfektetünk egy-egy szelet sajtot.
  5. Visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül, és addig hagyjuk, míg a sajt szépen megolvad és rápirul.
  6. Újra kivesszük, és egyenletesen elterítjük rajta a csicseriborsót, majd újból visszatoljuk a sütőbe, de csak annyi időre, míg a borsó is átmelegszik.
  7. Tálalás előtt megszórjuk aprított petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3946
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 11.

Ajánló

Amikor a borsót ráborítjuk, még pár szem fekete olajbogyót is tehetünk bele, mediterrán hangulata lesz tőle, és nem utolsósorban nagyon jól mutat ez a színkavalkád.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az utóbbi időben egyre gyakrabban vásárolok csicseriborsót, ezt a vacsorát is azért alkottam, hogy ezt a nagy kedvencet élvezhessük. Legegyszerűbb, ha már egyenesen konzervet veszünk. Aki nem szereti a tarját, elkészítheti csirkecombbal is. A sajt lehet valami aromásabb vagy füstölt sajt, de megfelel a trappista is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...