Csicseriborsós tepsis husi
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
120g sertéstarja223 kcal
-
60g burgonya35 kcal
-
108g édesburgonya67 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
-
70g csicseriborsó265 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
-
60g sajt211 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
Összesen
863
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
600g sertéstarja1116 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
540g édesburgonya334 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
350g csicseriborsó1323 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
4312
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
22g sertéstarja41 kcal
-
11g burgonya6 kcal
-
19.8g édesburgonya12 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
3.3g lilahagyma1 kcal
-
12.8g csicseriborsó48 kcal
-
11g paradicsom2 kcal
-
11g sajt39 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
Összesen
157
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2509.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 1086 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 319.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 808 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 448 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 7387 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1544 micro
-
Lut-zea 580 micro
Összesen
863
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 264.9 g
Zsír
-
Összesen 197.5 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 741 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12546.9 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 2540 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 698 mg
-
Foszfor 3582 mg
-
Nátrium 5430 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 377.1 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 1599.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4040 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 243 micro
-
K vitamin: 823 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2240 micro
-
Kolin: 949 mg
-
Retinol - A vitamin: 951 micro
-
α-karotin 330 micro
-
β-karotin 36936 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 2902 micro
Összesen
4312
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 1353 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 283 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertéstarja
-
3 közepes db burgonya
-
3 db édesburgonya
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db lilahagyma
-
35 dkg csicseriborsó
-
3 közepes db paradicsom
-
30 dkg sajt
-
2 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- Kikenjük a tepsit olívaolajjal, és egyenletesen beleszórjuk a feldarabolt burgonyákat (az édesburgonyát lehet nagyobb darabokra vágni, mert hamarabb puhul) és a felkarikázott hagymákat. Megsózzuk, és jól átforgatjuk.
- Ráfektetjük a sózott-borsozott husikat, aláöntjük a csicseriborsó konzerv levét (ebben fog párolódni), és alufólia alatt kb. 210 °C-on 40 percig pároljuk.
- A 40 perc elteltével levesszük a fóliát, és visszatoljuk még kb. 15 percre, hogy kicsit piruljon.
- Ezután ráhelyezzük a husikra a felkarikázott paradicsomokat, majd a paradicsomokra ráfektetünk egy-egy szelet sajtot.
- Visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül, és addig hagyjuk, míg a sajt szépen megolvad és rápirul.
- Újra kivesszük, és egyenletesen elterítjük rajta a csicseriborsót, majd újból visszatoljuk a sütőbe, de csak annyi időre, míg a borsó is átmelegszik.
- Tálalás előtt megszórjuk aprított petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 65 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3946
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 11.
Ajánló
Amikor a borsót ráborítjuk, még pár szem fekete olajbogyót is tehetünk bele, mediterrán hangulata lesz tőle, és nem utolsósorban nagyon jól mutat ez a színkavalkád.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Allisc
56 recept
Az utóbbi időben egyre gyakrabban vásárolok csicseriborsót, ezt a vacsorát is azért alkottam, hogy ezt a nagy kedvencet élvezhessük. Legegyszerűbb, ha már egyenesen konzervet veszünk. Aki nem szereti a tarját, elkészítheti csirkecombbal is. A sajt lehet valami aromásabb vagy füstölt sajt, de megfelel a trappista is.