r
Nosalty Logó

Csicseriborsós csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Csicseriborsós csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4824 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1021 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4464 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4068.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1419 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9648 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2042 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8928 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, majd mossuk át, és alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A csirkemájat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. A kaprot csipkedjük le a vastag szárról, mossuk meg, és vágjuk fel apróra.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, majd süssük szép aranybarnára. (közben többször keverjük meg)
  3. Amikor a hagyma aranybarnára sült, adjuk hozzá a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd kisebb lángon, lefedve, süssük pár percig.
  4. Ezután adjuk hozzá az előfőzött csicseriborsót, az apróra vágott kaprot és a tejfölt, majd alaposan keverjük össze, és főzzük tovább még pár percig. (közben többször keverjük meg, és ízesítsünk utána, ha szükséges.)
  5. Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet.
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 2422
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...