r
Nosalty Logó

Csicseriborsós casserole

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Csicseriborsós casserole
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

787
Kalória
39.6g
Fehérje
84.7g
Szénhidrátok
34.5g
Zsír
261.8g
Víz
83g
Koleszterin
20.7g
Rost
13.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4729 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2214.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13287.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    2526 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    923 mg
  • Foszfor
    4082 mg
  • Nátrium
    5530 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    124 mg

Víz

  • Összesen
    1570.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2874 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1451 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2079 micro
Összesen 4729 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Olívaolajjal kikenünk egy 20x30-as tepsit.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a csicseriborsót, az aprított petrezselymet, a főtt quinoát.
  3. A rozmaringot összeaprítjuk, 2-3 kanál olívaolajhoz tesszük, 1-2 percig kis lángon hagyjuk, hogy illata legyen, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, és kis lángon üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a tál tartalmához, jól összekeverjük.
  5. A tojásokat felverjük, összekeverjük a lereszelt parmezánnal és joghurttal, sózzuk, borsozzuk, majd összeöntjük a csicseriborsós mixel.
  6. Az olajozott tepsibe öntjük, megszórjuk az élesztőpehellyel, és mehet is a sütőbe. 45 percig süssük, majd tálalás előtt 10 percig pihentessük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Gyöngyi vega csodája - kipróbálásra erősen javallott! Bővebb sztori itt található.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!