r
Nosalty Logó

Csicseriborsós casserole

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Csicseriborsós casserole
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4729 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2214.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13287.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    2526 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    923 mg
  • Foszfor
    4082 mg
  • Nátrium
    5530 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    124 mg

VÍZ

  • Összesen
    1570.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2874 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1451 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2079 micro
Összesen 4729 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Olívaolajjal kikenünk egy 20x30-as tepsit.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a csicseriborsót, az aprított petrezselymet, a főtt quinoát.
  3. A rozmaringot összeaprítjuk, 2-3 kanál olívaolajhoz tesszük, 1-2 percig kis lángon hagyjuk, hogy illata legyen, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, és kis lángon üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a tál tartalmához, jól összekeverjük.
  5. A tojásokat felverjük, összekeverjük a lereszelt parmezánnal és joghurttal, sózzuk, borsozzuk, majd összeöntjük a csicseriborsós mixel.
  6. Az olajozott tepsibe öntjük, megszórjuk az élesztőpehellyel, és mehet is a sütőbe. 45 percig süssük, majd tálalás előtt 10 percig pihentessük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 342
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 41380
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyöngyi vega csodája - kipróbálásra erősen javallott! Bővebb sztori itt található.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...