r
Nosalty Logó

Csicseriborsó főzelék zellerrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Csicseriborsó főzelék zellerrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4756.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    2748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1195 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztattam, majd annyi vízben tettem fel főzni, ami éppen csak ellepte. Sóval és a babérlevéllel ízesítettem, és kb. 15 perc alatt lassú tűzön "majdnem" puhára főztem.
  2. Közben meghámoztam a zellert és 0,5x0,5 cm-es kockákra felvágtam.
  3. Amikor a borsó már "majdnem" puha, belekevertem a zellerkockákat és együtt főztem tovább.
  4. A lisztet csomómentesenelkevertem a kecske joghurtban - azért célszerű ezt használni, mert kissé savanykás ízt ad a főzeléknek - és ezzel a habarással besűrítettem a főzeléket.
  5. Csak addig főztem együtt, amíg épphogy felbugyogott - de tálalásig legalább 10 percet pihentettem még, hogy a lisztszemcsék megpuhuljanak és megszívják magukat folyadékkal.
  6. Ha van otthon petrezselyemzöld - ami nálam épp nem akadt -, akkor finomra vágva belekeverhetjük a főzés végén.
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 42190
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csicseriborsó főzelék zellerrel
ze(n)derta 188 recept

Először egy biokonyha étlapján olvastam, majd megkóstoltam, és végül saját magamnak is elkészítettem. Nagyon laktató, zamatos főzelék.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...