r
Nosalty Logó

Cseresznyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 4754 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    246 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    229 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3902.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.2 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1476 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2380 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1953 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 4754 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A burgonyákat meghámozva, megmosva finomra reszeljük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 15 perc pihentetés után leszűrjük a burgonyát, és kinyomkodjuk. Az így kapott levet és az áztató vizet félrerakjuk 20 percre.
  2. A burgonyareszeléket megsózva a liszttel, margarinnal és tojássárgákkal lágy tésztává gyúrjuk. A hűtőszekrényben 20 perc pihentetés után 3 egyenlő részre osztjuk, és kb. 20 cm átmérőjű, kerek lappá nyújtjuk.
  3. Megszurkáljuk a lapokat, és alufóliával kibélelt tepsire rakjuk. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a tésztákat berakva, 200 fokra tesszük. 15 perc sütés után hűlni hagyjuk.

Töltelékhez

  1. A gyümölcsöt lábasba tesszük, rászórjuk a cukrot és a fahéjat, és kevergetve felforraljuk.
  2. A félretett burgonyalé tetején összegyűlt vizet leöntjük, az alján maradt keményítőt kevés gyümölcslével simára keverjük, majd a gyümölcsre öntjük, és 3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, ha már besűrűsödött.

Díszítéshez

  1. A torta összeállításánál a már kihűlt lapot tányérra tesszük, és a cseresznyés töltelék felét elsimítjuk a tetején, majd jöhet rá a következő lap és a maradék gyümi töltelék.
  2. A harmadik lapot előre felvághatjuk 8 egyenlő részre, és ráhelyezzük a tetejére. Leszórhatjuk porcukorral, de el is hagyható.
  3. Fél órát dermedni hagyjuk. Ha nagyon folyós lenne, tekerhetünk köré alufóliát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1761
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta abszolút kedvencem lett. Remélem, hogy azok számára, akik imádják a cseresznyés desszerteket, meghoztam a kedvüket ennek a finomságnak az elkészítésére, és sokszor fog szerepelni majd a konyhaasztalon.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...