r
Nosalty Logó

Cseresznyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 4754 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    246 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    229 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3902.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.2 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1476 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2380 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1953 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 4754 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A burgonyákat meghámozva, megmosva finomra reszeljük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 15 perc pihentetés után leszűrjük a burgonyát, és kinyomkodjuk. Az így kapott levet és az áztató vizet félrerakjuk 20 percre.
  2. A burgonyareszeléket megsózva a liszttel, margarinnal és tojássárgákkal lágy tésztává gyúrjuk. A hűtőszekrényben 20 perc pihentetés után 3 egyenlő részre osztjuk, és kb. 20 cm átmérőjű, kerek lappá nyújtjuk.
  3. Megszurkáljuk a lapokat, és alufóliával kibélelt tepsire rakjuk. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a tésztákat berakva, 200 fokra tesszük. 15 perc sütés után hűlni hagyjuk.

Töltelékhez

  1. A gyümölcsöt lábasba tesszük, rászórjuk a cukrot és a fahéjat, és kevergetve felforraljuk.
  2. A félretett burgonyalé tetején összegyűlt vizet leöntjük, az alján maradt keményítőt kevés gyümölcslével simára keverjük, majd a gyümölcsre öntjük, és 3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, ha már besűrűsödött.

Díszítéshez

  1. A torta összeállításánál a már kihűlt lapot tányérra tesszük, és a cseresznyés töltelék felét elsimítjuk a tetején, majd jöhet rá a következő lap és a maradék gyümi töltelék.
  2. A harmadik lapot előre felvághatjuk 8 egyenlő részre, és ráhelyezzük a tetejére. Leszórhatjuk porcukorral, de el is hagyható.
  3. Fél órát dermedni hagyjuk. Ha nagyon folyós lenne, tekerhetünk köré alufóliát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1760
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta abszolút kedvencem lett. Remélem, hogy azok számára, akik imádják a cseresznyés desszerteket, meghoztam a kedvüket ennek a finomságnak az elkészítésére, és sokszor fog szerepelni majd a konyhaasztalon.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...