Cseresznyés-gesztenyés kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dorcus89
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az élesztőhöz
-
42g tej23 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
5g élesztő5 kcal
A tésztához
-
13g margarin96 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
6 kcal
-
17g mandulapehely98 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A töltelékhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
17g cseresznye10 kcal
Összesen
834
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az élesztőhöz
-
250g tej140 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
30g élesztő32 kcal
A tésztához
-
80g margarin574 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
4g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
100g cseresznye58 kcal
Összesen
5006
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az élesztőhöz
-
15.5g tej9 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
1.9g élesztő2 kcal
A tésztához
-
5g margarin36 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
24.8g finomliszt90 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.2g mandulapehely37 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A töltelékhez
-
15.5g gesztenyemassza28 kcal
-
3.1g margarin22 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
6.2g cseresznye4 kcal
Összesen
310
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.1 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
834
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.6 g
Zsír
-
Összesen 191.9 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4239.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 674 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 1232 mg
-
Nátrium 1738 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 732.7 g
-
Cukor 288 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 201.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1316 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 459 mg
-
Retinol - A vitamin: 1241 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 890 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 595 micro
Összesen
5006
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
Az élesztőhöz
-
2.5 dl tej
-
10 dkg cukor
-
1 evőkanál finomliszt
-
3 dkg élesztő
A tésztához
-
8 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
40 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg mandulapehely
A töltelékhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
5 dkg margarin
-
5 dkg porcukor
Elkészítés
Az élesztőhöz
- A tejbe beletesszük a cukrot, és mikróba langyosítjuk. Ezután elkeverjük benne az egy evőkanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, szalvétával lefedjük.
- Addig a vajat kikeverjük a cukorral. A tésztához valókat beletesszük a tálba, ha az élesztő felfutott, akkor azt is, és jól átgyúrjuk. Akkor jó, ha a széle elválik a táltól, nem ragad.
- Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 20 percig kelni hagyjuk.
- Közben a gesztenyemasszát, a porcukrot és a vajat krumplinyomóval eldolgozzuk. Fél percre mikróba tesszük, hogy jól dolgozható legyen.
- Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 1 cm vastagtéglalapotnyújtunk belőle.
- A tésztán egyenletesen eloszlatjuk a gesztenyés masszát, majd rászórjuk a meggyet. Szorosan feltekerjük, majd a kivajazott-kilisztezett kuglóf formába tesszük, körbefonjuk a forma közepét a tekerccsel.
- Meleg helyen még 20 percig kelni hagyjuk, majd megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 20 percig, majd további 40 percig 160 fokon sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4891
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
dorcus89
81 recept
Családi receptgyűjtő mappában találtam a receptet, valószínűleg valamelyik televíziós műsorújságban volt. Cseresznye helyett bátran készíthetjük áfonyával, meggyel, mogyoróval. Könnyen elkészíthető és nagyon finom, egy hűvösebb napon kellemesen átmelegíti a lakást az illatával.