Császármorzsa Juhász István konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
38g búzadara135 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g kókuszcukor49 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
113g tej63 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
44 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
13g vaníliás cukor48 kcal
-
38g sárgabarackdzsem104 kcal
Összesen
807
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g búzadara1080 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g kókuszcukor390 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
900g tej504 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
100g vaníliás cukor387 kcal
-
300g sárgabarackdzsem834 kcal
Összesen
6462
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
11.2g búzadara40 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
12.3g tojás16 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
3.7g kókuszcukor15 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
33.6g tej19 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
3.7g mazsola11 kcal
-
3.7g vaníliás cukor14 kcal
-
11.2g sárgabarackdzsem31 kcal
Összesen
241
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 566.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.5 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
807
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.9 g
Zsír
-
Összesen 174.3 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4530.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 1441 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 1487 mg
-
Nátrium 1079 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1068.4 g
-
Cukor 543 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 422.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1149 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 472 micro
-
Kolin: 945 mg
-
Retinol - A vitamin: 1136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1516 micro
Összesen
6462
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
-
300 g búzadara
-
300 g finomliszt
-
6 db tojás
-
10 dkg cukor
-
10 dkg kókuszcukor
-
10 dkg vaj
-
9 dl tej
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 dkg mazsola
-
30 dkg sárgabarackdzsem
Elkészítés
- Forró vízzel átmossuk a mazsolát, szűrőn hagyjuk lecsepegni. Átszitáljuk a lisztet, grízt. Megmossuk a citromot, héját egy tálkába reszeljük. A megmosott tojásokat felütjük, és külön nagy tálba engedjük le a fehérjét és a sárgáját.
- A tojásfehérjéből és a kristálycukor/kókuszvirág cukor feléből kemény habot verünk, felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A sárgáját és a maradék cukrot a vajjal habosra keverjük, elkeverjük benne a citromhéjat, majd lassan adagolva (felváltva, hogy szép sima palacsintatésztát kapjunk), hozzáadjuk a lisztet, darát, tejet, végül a mazsolát is. 20 percig hűtőben pihentetjük. Utána óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét is.
- Vajat (vagy olajat) hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és a tésztát beleöntjük. Gyakori keverés mellett készre sütjük (teljesen morzsalékosnak kell lennie a tésztának).
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1675
- Feltöltés dátuma: 2020. június 27.
Ajánló
Forró, kikevert sárgabarackdzsemmel és vaníliás porcukorral tálalom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Juhász István
36 recept
Többféleképpen szoktam császármorzsát készíteni. Ez most a "magyarosabb" változat.