r
Nosalty Logó

Császármorzsa Juhász István konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juhász István
Császármorzsa Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 807 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 807 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4530.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1487 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1068.4 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 6462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forró vízzel átmossuk a mazsolát, szűrőn hagyjuk lecsepegni. Átszitáljuk a lisztet, grízt. Megmossuk a citromot, héját egy tálkába reszeljük. A megmosott tojásokat felütjük, és külön nagy tálba engedjük le a fehérjét és a sárgáját.
  2. A tojásfehérjéből és a kristálycukor/kókuszvirág cukor feléből kemény habot verünk, felhasználásig hűtőbe tesszük.
  3. A sárgáját és a maradék cukrot a vajjal habosra keverjük, elkeverjük benne a citromhéjat, majd lassan adagolva (felváltva, hogy szép sima palacsintatésztát kapjunk), hozzáadjuk a lisztet, darát, tejet, végül a mazsolát is. 20 percig hűtőben pihentetjük. Utána óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét is.
  4. Vajat (vagy olajat) hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és a tésztát beleöntjük. Gyakori keverés mellett készre sütjük (teljesen morzsalékosnak kell lennie a tésztának).
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1675
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 27.

Ajánló

Forró, kikevert sárgabarackdzsemmel és vaníliás porcukorral tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Császármorzsa Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Többféleképpen szoktam császármorzsát készíteni. Ez most a "magyarosabb" változat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...