Császármorzsa Bernadett konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
423
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1697
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
423
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.6 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1993.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 626 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.7 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 179 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 595 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1010 micro
Összesen
1697
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, tehetünk bele vaníliás cukrot is, majd jöhet bele a liszt és a tej, amit fokozatosan elegyítünk, amíg csomómentes nem lesz.
- A tojások fehérjét felverjük habnak, ebbe rakunk egy kanál porcukrot, és ha kész, óvatosan a többihez keverjük figyelve, hogy ne nagyon törjön meg a hab.
- Olajat melegítünk egy magas falú serpenyőben és amikor már jó meleg, a masszát beleöntjük. Takarék lángon világosra sütjük. Sülés közben néha át kell keverni!
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 19616
- Feltöltés dátuma: 2014. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Berdál Bernadett
14 recept
Jó párszor elkészítettük már, és soha sem maradt maradék. Az adagot lehet változtatni nyugodtan. Ez kb. 4 ember bőséges adagja, de ha három vagy kettő emberre kell készíteni, akkor mindenből arányosan kevesebb kell.