Csalános rétes
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A réteshez
Összesen
544
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A réteshez
Összesen
3270
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1566.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 743 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 126.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 502 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 1152 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4300 micro
Összesen
544
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 121.7 g
Zsír
-
Összesen 156.3 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9398.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 4459 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 575 mg
-
Foszfor 1711 mg
-
Nátrium 2515 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 757.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1089 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 3013 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 576 mg
-
Retinol - A vitamin: 482 micro
-
α-karotin 684 micro
-
β-karotin 6909 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25800 micro
Összesen
3270
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 606 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 445 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1663 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A réteshez
- A csalánt kesztyűben alaposan megmossuk, eltávolítjuk róla a bogarakat, szennyeződéseket és elhalt részeket. Utána forró vízbe dobjuk a növényt, ahol 5-7 perc alatt megfőzzük. Innentől kezdve már nem fog csípni, bátran dolgozhatunk vele. Leöblítjük hideg vízzel a csalánt, majd eltávolítjuk róla a vastagabb, rostosabb szárrészeket.
- Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd megpirítjuk rajta a fokhagymát. Hozzáadjuk a csalánt és 10 percig fedő alatt pároljuk. Kihűtjük, majd egy tálban elkeverjük két tojással, citromhéjjal, a morzsolt fetával, sóval és borssal.
- Egy réteslapot leterítünk, majd megkenjük olajjal, ráfektetünk egy újabb lapot, azt is lekenjük és jöhet egy utolsó, harmadik tészta is, amit szintén megolajozunk. A hozzánk közel eső végére egy csíkban tölteléket halmozunk, majd felcsavarjuk a rétest. Az így kapott rúdból csigát csavarunk, amit sütőpapíros tepsire teszünk, majd lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
- A réteseket 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd rövid pihentetés után langyosan fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 540
- Feltöltés dátuma: 2024. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Aki kedveli a görög spenótos rétest vagy bureket, az mindenképpen süsse meg az alábbi, csalánlevéllel készített verziót. Persze azok is adjanak neki egy esélyt, akik nem spenótrajongók!