r
Nosalty Logó

Csalános rétes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Csalános rétes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A réteshez

544
Kalória
20.3g
Fehérje
55.6g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
126.2g
Víz
119.7g
Koleszterin
8g
Rost
415.2mg
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A réteshez

Összesen 544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A réteshez

Összesen 3270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A réteshez

Összesen 210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    502 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1152 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4300 micro
Összesen 544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9398.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    4459 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    1711 mg
  • Nátrium
    2515 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    757.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1089 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    3013 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    684 micro
  • β-karotin
    6909 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25800 micro
Összesen 3270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

A réteshez

  1. A csalánt kesztyűben alaposan megmossuk, eltávolítjuk róla a bogarakat, szennyeződéseket és elhalt részeket. Utána forró vízbe dobjuk a növényt, ahol 5-7 perc alatt megfőzzük. Innentől kezdve már nem fog csípni, bátran dolgozhatunk vele. Leöblítjük hideg vízzel a csalánt, majd eltávolítjuk róla a vastagabb, rostosabb szárrészeket.
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd megpirítjuk rajta a fokhagymát. Hozzáadjuk a csalánt és 10 percig fedő alatt pároljuk. Kihűtjük, majd egy tálban elkeverjük két tojással, citromhéjjal, a morzsolt fetával, sóval és borssal.
  3. Egy réteslapot leterítünk, majd megkenjük olajjal, ráfektetünk egy újabb lapot, azt is lekenjük és jöhet egy utolsó, harmadik tészta is, amit szintén megolajozunk. A hozzánk közel eső végére egy csíkban tölteléket halmozunk, majd felcsavarjuk a rétest. Az így kapott rúdból csigát csavarunk, amit sütőpapíros tepsire teszünk, majd lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
  4. A réteseket 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd rövid pihentetés után langyosan fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Aki kedveli a görög spenótos rétest vagy bureket, az mindenképpen süsse meg az alábbi, csalánlevéllel készített verziót. Persze azok is adjanak neki egy esélyt, akik nem spenótrajongók!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!