Csalános ravioli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
249 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g víz0 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
A töltelékhez
-
90g csalán38 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3g só0 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
50g juhtúró142 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
A tálaláshoz
Összesen
1031
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
498 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g víz0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A töltelékhez
-
180g csalán76 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
6g só0 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
100g juhtúró283 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A tálaláshoz
Összesen
2062
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
17.9g finomliszt65 kcal
-
17.9g teljes kiőrlésű liszt60 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.8g tojássárgája15 kcal
-
6g víz0 kcal
-
4.8g tojásfehérje2 kcal
A töltelékhez
-
21.5g csalán9 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
1.4g búzadara5 kcal
-
12g juhtúró34 kcal
-
4.8g tojásfehérje2 kcal
A tálaláshoz
Összesen
245
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2623.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 578 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 1251 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 173.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 452 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 1088 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4158 micro
Összesen
1031
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 85.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 520 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5247.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 1156 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 379 mg
-
Foszfor 1065 mg
-
Nátrium 2501 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 347.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 904 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 417 micro
-
α-karotin 220 micro
-
β-karotin 2177 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8316 micro
Összesen
2062
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 627.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g finomliszt
-
150 g teljes kiőrlésű liszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
2 db tojássárgája
-
0.5 dl víz
A töltelékhez
-
1 csokor csalán
-
20 g vaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál majoranna
-
1 teáskanál só
-
1 evőkanál búzadara
-
100 g juhtúró
-
1 db tojásfehérje
A tálaláshoz
Elkészítés
A tésztához
- A lisztből (én felesben használtam fehér- és teljes kiőrlésű lisztet)a tojássárgákkal, 1 ek olajjal, csipetnyi sóval és kb. 0,5 dl vízzel ruganyos tésztát gyúrunk.
- A tetejét kicsit beolajozzuk, és a gyúrótállal leborítva legalább 20 percig pihentetjük.
- Közben a csalánt lobogva forró vízbe mártjuk, majd a száráról leszaggatjuk a leveleket, és összefogva laskákra vágjuk.
- A fokhagymát és a majorannát a vajban megfuttatjuk és beletesszük a szárazra nyomkodott csalánlevelet.
- Sózzuk és lefedve kb. 5 percig pároljuk, majd a tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni.
- Ekkor belekeverjük a juhtúrót és a búzadarát, valamint az egyik tojásfehérjéből vert kemény habot.
- Lisztezett gyúródeszkán kb. 50x60 cm-es téglalappá sodorjuk (akkor jó, ha szinte átlátni a tésztán).
- Óvatosan kell bánni a tésztával, hogy ne szakadjon ki, ezért sodrás közben folyamatosan kell lisztezni.
- A kinyújtott tészta felére kb. 4-5 cm távolságban kiskanállal kupacokat halmozunk a töltelékből.
- Egy ecsettel megkenjük atöltelékek között kimaradttésztát amegmaradt tojásfehérjével, majd óvatosan ráborítjuk a tészta másik felét.
- A tenyerünk élével jól lenyomkodjuk a tésztát a töltelékhalmok között, hogy a levegőt lehetőség szerint minél jobban kiszorítsuk a kis raviolikból.
- Derelyevágóval, vagy egy éles késsel kis négyzetekre vágjuk, majd enyhén sós, bő, lobogva forró vízben kisebb adagokban 2-3 perc alatt megfőzzük.Ha mára tészták felemelkednek a víz tetejére, akkor biztosan megfőttek.
- Tálaláskor kevés olvasztott vajat locsolunk a tésztára, és kevés szezámmaggal szórjuk meg.
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13142
- Feltöltés dátuma: 2008. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Gondoltam, ha lehet spenótos, akkor miért ne lehetne csalános ravioli is? Ez lett belőle.