adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirke366 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
12 kcal
-
8 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3 kcal
Összesen
556
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g csirke1462 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
49 kcal
-
33 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12 kcal
Összesen
2222
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
43.5g csirke64 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
-
15.7g vöröshagyma6 kcal
-
17.4g paradicsom3 kcal
-
2 kcal
-
1.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
4.4g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1.3g koriander0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.3g hegyes erős paprika1 kcal
Összesen
96
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1811.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 1305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 375.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 1621 micro
-
β-crypt 246 micro
-
Likopin 5449 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
556
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 139.9 g
Zsír
-
Összesen 152.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7246.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1334 mg
-
Nátrium 5218 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1502.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 882 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 391 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 491 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 481 micro
-
β-karotin 6484 micro
-
β-crypt 985 micro
-
Likopin 21798 micro
-
Lut-zea 864 micro
Összesen
2222
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 949 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
6 ek napraforgó olaj
-
1 dl víz
-
1 db babérlevél
-
8 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, beletesszük a megtörölgetett, megszárított csirkét, és 10 perc alatt mindkét oldalon pirosra sütjük. Három-négy darabot süssünk egyszerre, és akkor a csirke nem ereszt levet. A húst félretesszük.
- Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük felmelegítjük a maradék olajat, és üvegesre sütjük rajta a hagymát, hozzáadjuk a húst, paradicsomot, paprikát, sűrített paradicsomot, őrölt koriandert és a római köményt. 10 percig pároljuk, sózzuk, és beletesszük a babérlevelet, hozzáöntjük a vizet. Takarékon, fedő alatt 40 percig főzzük.
- Levesszük a fedőt, leellenőrizzük megfőtt-e már a csirke, lehet hígabb vagy sűrűbb szósszal készíteni, ki hogy szereti. Ha sűrűbb szószt szeretnénk, akkor már ne takarjuk le, forraljuk kissé el a levét.
- Ha megfőtt a hús, a fokhagymát fokhagymanyomón keresztül az ételbe nyomjuk, hozzáadjuk az aprított koriandert, sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges. A korianderrel már ne nagyon főzzük, maximum 2 percig. A grúzok erős paprikával eszik, bele is lehet főzni.
- Friss kenyeret, friss pitát vagy kukoricakását adnak hozzá.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6978
- Feltöltés dátuma: 2014. február 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Oroszországban nagyon szeretik a grúz konyhát, nekem az anyósom mutatta, remélem aki kipróbálja, annak ízleni fog. :)