r
Nosalty Logó

Csahohbili

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsus
Csahohbili
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

556
Kalória
35g
Fehérje
18.9g
Szénhidrátok
38.2g
Zsír
375.7g
Víz
127.5g
Koleszterin
4.7g
Rost
9.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1811.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    375.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    1621 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    5449 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7246.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1334 mg
  • Nátrium
    5218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1502.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    481 micro
  • β-karotin
    6484 micro
  • β-crypt
    985 micro
  • Likopin
    21798 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 2222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    949 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, beletesszük a megtörölgetett, megszárított csirkét, és 10 perc alatt mindkét oldalon pirosra sütjük. Három-négy darabot süssünk egyszerre, és akkor a csirke nem ereszt levet. A húst félretesszük.
  2. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük felmelegítjük a maradék olajat, és üvegesre sütjük rajta a hagymát, hozzáadjuk a húst, paradicsomot, paprikát, sűrített paradicsomot, őrölt koriandert és a római köményt. 10 percig pároljuk, sózzuk, és beletesszük a babérlevelet, hozzáöntjük a vizet. Takarékon, fedő alatt 40 percig főzzük.
  3. Levesszük a fedőt, leellenőrizzük megfőtt-e már a csirke, lehet hígabb vagy sűrűbb szósszal készíteni, ki hogy szereti. Ha sűrűbb szószt szeretnénk, akkor már ne takarjuk le, forraljuk kissé el a levét.
  4. Ha megfőtt a hús, a fokhagymát fokhagymanyomón keresztül az ételbe nyomjuk, hozzáadjuk az aprított koriandert, sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges. A korianderrel már ne nagyon főzzük, maximum 2 percig. A grúzok erős paprikával eszik, bele is lehet főzni.
  5. Friss kenyeret, friss pitát vagy kukoricakását adnak hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Oroszországban nagyon szeretik a grúz konyhát, nekem az anyósom mutatta, remélem aki kipróbálja, annak ízleni fog. :) 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!