Croissant Fahéjas Kávé konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéjas Kávé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
1019
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
4077
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
36.4g finomliszt133 kcal
-
18.2g víz0 kcal
-
18.2g tej10 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
0g só0 kcal
-
18.2g vaj131 kcal
-
4g tojás5 kcal
Összesen
298
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 96.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 447 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
1019
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 217.8 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 740 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 454.9 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 387 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1787 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 1755 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
4077
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dl víz
-
2.5 dl tej
-
6 dkg cukor
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 csipet só
-
25 dkg vaj
-
1 db tojás
Elkészítés
- Egy tálban keverjük össze a tésztához való lisztet a tejjel, a vízzel, mehet bele a cukor, a só, az élesztő és 50 g vaj. Gyúrjuk jól össze! Ha ezzel megvagyunk, tegyük letakarva hűtőbe, míg a vajat előkészítjük.
- A hűtőből kivett vajat vágjuk csíkokra, és tegyük egymásra egy sütőpapíron, mely akkora, hogy utána rá tudjuk majd fordítani, hogy befedjük.
- Terítsük rá a sütőpapírt, és sodrófával kezdjük el összedolgozni. Addig, míg egy homogén vajadagot nem kapunk.
- Ezt is rakjuk vissza a hűtőbe, és vegyük ki a tésztát. Kezdjük el kinyújtani, majd a hűtőből kivett vajat tegyük a közepére.
- És akkor most jön az érdekes rész, ugyanis leveles tésztát kell készítenünk.:) Kezdjük el a tésztát a vajra hajtani. Ha szépen körbeöleltük a vajat, akkor nyújtsuk ki újra, és hajtogassuk újra.
- Ezután lisztezzük be, takarjuk le, figyeljünk, hogy jól bebugyoláljuk, nehogy kiszáradjon, és tegyük bő fél órára a hűtőbe.
- Fél óra leteltével ismételjük meg a nyújtás, hajtogatás, nyújtás-hajtogatás mozzanatokat, takarjuk újra le, és tegyük a hűtőbe éjszakára. (Miért is kell hűteni?? Hogy a vajas tésztával dolgozni tudjunk. Ha nem hűtenénk, akkor a vaj olvadni kezdene, és a tészta hozzáragadna mindenhez. Így sajnos elkerülhetetlen a hűtés. Igen, időigényes, de csak a kezdet. Holnap már csak fél óra kell, és élvezhetjük a friss croissant! Ez lebegjen a szemetek előtt!)
- Másnap reggel... (Én 5-kor felkeltem, kávét főztem, nekikészülődtem, és 3/4 6-kor kivettem a sütőből.:-) Nézzük, hogyan is: A kávéfőzést azt hiszem, mindenki el tudja kezdeni.:-D) A tésztát vegyük ki a hűtőből, és nyújtsuk ki újra. Igyekezzünk hosszú, téglalap alakot kialakítani (jó tanács, amennyiben nem 8 fős a kis család, felezzük meg a tésztát, és az egyiket tegyük vissza a hűtőbe, és akkor 2 napig csilloghatunk:-D). Igyekezzünk vékonyra nyújtani.
- Ha ezzel megvagyunk, akkor jön egy újabb ügyességi sor. (Én nagyobb téglalapokat vágtam, sajnos korán reggel még nem volt elegendő erőm fényképezni, és azokat átlóban szétvágtam, és így kaptam háromszögeket.) És akkor most jön a fő attrakció, a feltekerés. A háromszögekből, mivel ugye ezek így derékszögben állnak, kis kézügyességgel rendes háromszögeket alakítunk ki, majd a csúcs felé elkezdjük szépen feltekerni!
- A feltekert croissant-okat kicsit meghajtjuk, hogy félkör alakúak legyenek, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
- A tojást felverjük, és megkenjük a tetejüket. Ha kész vagyunk minddel, akkor berakjuk a sütőbe, amit NEM melegítünk elő!
- 180 fokra állítjuk, és nagyjából 30 perc alatt megsülnek. Ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot, akkor jó 10 perc elteltével újra megkenjük a sütik tetejét tojással.
- Nemsokára vehetjük is ki, és ébredhet a család, hiszen készen van a reggeli.:-) Remélem, sikerült leírnom érthetően, ha mégsem, szóljatok, és igyekszem pontosabban fogalmazni! Jó étvágyat, és élvezzétek a család csendes és élvezettel teli gratulációját.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9463
- Feltöltés dátuma: 2013. július 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Fahéjas Kávé
20 recept
Saját kezűleg croissant-ot készíteni reggelire??? Nem olyan nehéz, sőt! Még csak nem is igényel semmi különös hozzávalót. Átlagos, mindennapi, az otthonunkban megtalálható alapanyagok szükségesek csak, mint a liszt, a vaj, cukor, víz... Ami szükséges még, az a technika, de ebben igyekszem segíteni.:) Ha este van egy kis időnk, akkor gyorsan elkészítjük a tésztát, és reggel fél óra alatt elkészül a friss, meleg croissant, melynek senki nem tud ellenállni! Akkor nézzük, hogyan varázsolhatjuk el a családot, hiszen fél óra ahhoz is kell, hogy lefussunk a boltba, és megvegyük ezeket a süteményeket!