r
Nosalty Logó

Crème brulee 3. - mézeskalácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Crème brulee 3. - mézeskalácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2616 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 436 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2046.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    487 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2238 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1750 micro
Összesen 2616 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A tejszínt melegítsük forráspontig.
  3. Ezalatt mixerrel verjük fel a tojássárgáját a cukorral és a mézeskalács fűszerrel.
  4. Tegyük el a mixert, és váltsunk fakanálra vagy bármilyen más kézi kutyuló eszközre. A meleg tejszínt kavargatás közben öntsük a tojássárgájához. Azért ne használjunk ennél a műveletnél gépi habverőt, mert akkor a crème brulee-nek túl könnyű lesz a szerkezete.
  5. Készítsük elő a kicsi tálakat és egy nagy tepsit. Szűrőn keresztül öntsük a masszát a kicsit tálakba, amiket helyezzünk a tepsibe.
  6. Öntsünk forró vizet a tepsibe, a kicsi tálkák feléig. A tálkák tetejét fedjük be aluminiumfóliával.
  7. Utána helyezzük a sütőbe, és süssük meg. A sütési időnk a tálkák nagyságától függ.
  8. Hűtsük le jól, és tálalás előtt szórjuk meg egy evőkanál cukorral, és pisztollyal égessük karamellé.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5461
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a mézeskalács ízű crème brulee már napokkal előre megcsinálható. Szervírozás előtt pirítsuk rá a finom karamell réteget és lehet is kanalazni a finom vaníliás – mézeskalács ízű krémet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...