r
Nosalty Logó

Coq au vin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Coq au vin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3873 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1042 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.9 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5326.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    2524 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1689.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4169 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 3873 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    125 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk: szárnyak, mellek, combok (a farhát részt eltesszük alaplé főzéshez) és sózzuk, borsozzuk.
  2. A vaj felét egy nagyobb átmérőjű lábasban (amiben kényelmesen elfér a hús) felhevítjük, beletesszük a csirkedarabokat és többször megforgatva megpirítjuk, minden oldalról.
  3. Hozzáadjuk a szalonnát és a megpucolt, de egészben hagyott hagymafejeket.
  4. Kb. 10 perc elteltével mehetnek bele a megtisztított gombafejek és az egészen finomra vágott fokhagymák. lefedve pároljuk néhány percig, amíg a gomba levet ereszt.
  5. Átforgatjuk a húsokat a párolólében, majd hozzáadjuk a lisztet, a paradicsomot, a bort és a cukrot. Felforraljuk.
  6. Felöntjük az alaplével, ismét felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, annyira, hogy éppen csak gyöngyözzön a lé.
  7. Kb. 50 perc alatt puhára főzzük a húst.
  8. A lábasból kiszedjük a zöldségeket, szalonnát és a húst. A főzőlevet összeturmixoljuk a maradék vajjal.
  9. A gombával, hagymával és szalonnával körítve, a mártással meglocsolva, friss, ropogós bagette kíséretében tálaljuk a borban főtt csirkét. (Készült Shaun Hill receptje alapján, ebből a könyvből.)
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 43639
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus francia húsétel. Eredetileg, ahogy a neve is utal rá (coq), kakasból készül. Mára azonban elterjedt más szárnyasok használata is, úgy mint a csirkéé vagy szerencsésebb esetben a gyöngytyúké. Amennyiben egy egész kakashoz jutnánk, és igazi coq au vin készítésére adnánk fejünket, úgy számolnunk kell a kakashús előzetes, akár több napon át tartó, pácolásával és a megnövekedett főzési idővel egyaránt. Részletes leírás a coq au vin történetéről, eredetéről itt olvasható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...