Citruskrémes csokis piskóta Gubo konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 6% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
11 kcal
Citruskrém
-
38g tej21 kcal
-
25g mandarin10 kcal
-
40g grépfrút6 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
11g citrom2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
19g cukor73 kcal
Fondant
Összerakás
Összesen
987
kcal
- 3% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 6% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
91 kcal
Citruskrém
-
300g tej168 kcal
-
200g mandarin78 kcal
-
320g grépfrút51 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
150g cukor581 kcal
Fondant
Összerakás
Összesen
7887
kcal
- 3% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 6% Zsír
Piskóta
-
9.4g tojás12 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
3.4g finomliszt13 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Citruskrém
-
8.6g tej5 kcal
-
5.7g mandarin2 kcal
-
9.2g grépfrút1 kcal
-
14.9g narancs5 kcal
-
2.4g citrom0 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2.9g margarin21 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
Fondant
Összerakás
Összesen
225
kcal
- 3% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.5 g
-
Cukor 176 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 117.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 136 micro
-
Likopin 227 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
987
kcal
- 3% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 82.7 g
Zsír
-
Összesen 163.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3161.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 841 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 1175 mg
-
Nátrium 597 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1588.1 g
-
Cukor 1406 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 942.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1859 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 321 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 958 mg
-
Retinol - A vitamin: 1617 micro
-
α-karotin 198 micro
-
β-karotin 2298 micro
-
β-crypt 1087 micro
-
Likopin 1816 micro
-
Lut-zea 2217 micro
Összesen
7887
kcal
- 3% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 52 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
Citruskrém
-
3 dl tej
-
2 közepes db mandarin
-
1 db grépfrút
-
2 közepes db narancs
-
0.5 db citrom
-
3 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg margarin
-
15 dkg cukor
Fondant
Összerakás
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra verjük.
- A lisztet a sütőport, a kakaót és a sót elegyítjük.
- A lisztet (sütőporral és a sóval) a habos tojássárgájához keverjük, majd óvatosan a habot is (tojásfehérje) nagy mozdulatokkal hozzáadjuk a tésztához.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 30-35 percig sütjük.
Citruskrém
- A 3 dl tejet a 3 ek liszttel és a citrusokból kinyert kb. 1 dl lével sűrűre főzzük.
- A vaníliás cukrot, a cukrot és margarint habosra keverjük.
- Ha minden kihűlt, habverő segítségével összekeverjük a hozzávalókat, és kész a krémünk.
Fondant
- Gőz felett a 3 ek vizet felforraljuk, és az 1 ek zselatint csomómentesre olvasztjuk.
- Miután felolvadt a zselatin, hozzáadjuk a mézet és a margarint is. Csomómentesre keverjük.
- A porcukor felét átszitáljuk, hogy minél finomabbak legyenek a szemek.
- Fél kg porcukorba beleöntjük a gőz felett felfőzött szirupunkat. Fakanállal óvatosan keverni kezdjük. Közben a porcukor másik felét is szitálva hozzáadjuk az alaphoz.
- Nagy fontos, hogy mindig annyi porcukrot adjunk az alaphoz, amennyit kíván, nem szabad túl sokat se, mert akkor hamar kiszárad, és törős lesz a massza. Ha már olyan állagot kapunk, mint egy gyurma, akkor jó. Akkor csomagoljuk folpackba, és hagyjuk állni egy egész éjjelen át.
Összerakás
- A piskótánkat elvágjuk ketté, beletöltjük a krémet, egy kis krémet hagyjunk ki, hogy kívülről is tudjunk rátenni krémet (ha bevonjuk vékonyan kívülről megakadályozzuk, hogy a fondant lecsússzon a tortáról).
- Ha bevontuk a tortát, nyújtsuk ki porcukros deszkán a fondantot, nagyobbat nyújtsunk, mint a torta forma.
- Simítsuk rá a tortaformára. Tetszés szerint díszíthetjük, formázhatunk figurákat a tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 826
- Feltöltés dátuma: 2014. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Karácsonyra készítettem el ezt a tortát baráti társaságomnak. Ne hagyományos krém legyen benne, ezért "amit találtam itthon" elven készítettem a krémet, és nagy sikere volt.