r
Nosalty Logó

Citruskrémes csokis piskóta Gubo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citruskrémes csokis piskóta Gubo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Citruskrém

Fondant

Összerakás

Összesen 987 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Citruskrém

Fondant

Összerakás

Összesen 7887 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Citruskrém

Fondant

Összerakás

Összesen 225 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    227 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 987 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3161.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1588.1 g
  • Cukor
    1406 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    942.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1859 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1617 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    2298 micro
  • β-crypt
    1087 micro
  • Likopin
    1816 micro
  • Lut-zea
    2217 micro
Összesen 7887 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    52 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Citruskrém

Fondant

Összerakás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra verjük.
  2. A lisztet a sütőport, a kakaót és a sót elegyítjük.
  3. A lisztet (sütőporral és a sóval) a habos tojássárgájához keverjük, majd óvatosan a habot is (tojásfehérje) nagy mozdulatokkal hozzáadjuk a tésztához.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 30-35 percig sütjük.

Citruskrém

  1. A 3 dl tejet a 3 ek liszttel és a citrusokból kinyert kb. 1 dl lével sűrűre főzzük.
  2. A vaníliás cukrot, a cukrot és margarint habosra keverjük.
  3. Ha minden kihűlt, habverő segítségével összekeverjük a hozzávalókat, és kész a krémünk.

Fondant

  1. Gőz felett a 3 ek vizet felforraljuk, és az 1 ek zselatint csomómentesre olvasztjuk.
  2. Miután felolvadt a zselatin, hozzáadjuk a mézet és a margarint is. Csomómentesre keverjük.
  3. A porcukor felét átszitáljuk, hogy minél finomabbak legyenek a szemek.
  4. Fél kg porcukorba beleöntjük a gőz felett felfőzött szirupunkat. Fakanállal óvatosan keverni kezdjük. Közben a porcukor másik felét is szitálva hozzáadjuk az alaphoz.
  5. Nagy fontos, hogy mindig annyi porcukrot adjunk az alaphoz, amennyit kíván, nem szabad túl sokat se, mert akkor hamar kiszárad, és törős lesz a massza. Ha már olyan állagot kapunk, mint egy gyurma, akkor jó. Akkor csomagoljuk folpackba, és hagyjuk állni egy egész éjjelen át.

Összerakás

  1. A piskótánkat elvágjuk ketté, beletöltjük a krémet, egy kis krémet hagyjunk ki, hogy kívülről is tudjunk rátenni krémet (ha bevonjuk vékonyan kívülről megakadályozzuk, hogy a fondant lecsússzon a tortáról).
  2. Ha bevontuk a tortát, nyújtsuk ki porcukros deszkán a fondantot, nagyobbat nyújtsunk, mint a torta forma.
  3. Simítsuk rá a tortaformára. Tetszés szerint díszíthetjük, formázhatunk figurákat a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 826
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra készítettem el ezt a tortát baráti társaságomnak. Ne hagyományos krém legyen benne, ezért "amit találtam itthon" elven készítettem a krémet, és nagy sikere volt.

Hozzávalók

Piskóta

Citruskrém

Fondant

Összerakás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...