r
Nosalty Logó

Citromtorta Timiana konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timiana
Citromtorta Timiana konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 3699 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    196 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2041.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.2 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 3699 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Az 5 tojásból piskótát sütünk tortakarikában.
  2. A 2,5 dl tejből és a lisztből besamelt főzünk, kihűtjük. Robotgéppel krémesre keverjük a vajjal és a cukorral, ízesítjük 1 citom levével és reszelt héjával.
  3. A piskótát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel (tetejét és oldalát is), és hűtőbe tesszük (töltés közben locsolhatunk egy kis alkoholt, pl Triplisec-et a piskótára).
  4. A tojásfehérjéből, a porcukorból és a 2 kanál vízből mázat készítünk (Royal-icing), robotgéppel kb. 10 percnyi veréssel, legnagyobb fokozaton.
  5. Akkor jó a máz, ha alig, vagy egyáltalán nem folyik.
  6. Ha kész a máz, bevonjuk vele a sütit, a maradékból nyomózsák segítségével díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16658
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timiana 5 recept

A gyermekem citromtortát rendelt a szülinapjára. Szkeptikus voltam, megcsináltam és nem győztük enni. Ez is egy jó kis nyári-torta, édes, fanyar, könnyű. A képen látszik, hogy ezt egy kisebb, 21 cm átmérőjű tortaformában készítettem és kb. 5-6 cm magas lett. Az a halvány barnás csík nem lekvár -bár az se rontaná el- hanem a kissé púpos felső lapot én töltéskor középső lapnak rakom, és legfelülre egy szép vízszintes lapot teszek.  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...