r
Nosalty Logó

Citromtorta ahogy Hevike készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hevike
Citromtorta ahogy Hevike készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

807
Kalória
17.4g
Fehérje
59.4g
Szénhidrátok
56.7g
Zsír
168.8g
Víz
280.6g
Koleszterin
1.3g
Rost
38g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

Összesen 807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

Összesen 4841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    340.4 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6686 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    2549 mg
  • Nátrium
    1952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1012.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    1155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1879 micro
Összesen 4841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. Először elkészítjük a piskótát. Ehhez a tojásokat (fehérje + sárgája egyben) egy nagyobb tálba tesszük, és robotgéppel a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig verjük. Akkor jó, ha apró buborékos.
  2. Beletesszük a cukrot, és tovább verjük szintén 4-5 percig.
  3. A lisztet a sütőporral beleszitáljuk, az olajat belecsurgatjuk, és lassú fokozaton keverjük tovább.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, megsütjük.
  5. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: 2 nagy tejfölt magas falú tálba öntünk. A citrom héját belereszeljük, 6-8 ek cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük. Aki édesebben szereti, tegyen hozzá még cukrot.
  6. A citrom levét kifacsarjuk, és a zselatinnal összekeverjük.
  7. Ráöntjük a zselatinos citromlevet a tejfölre, majd közepes lángon felmelegítjük. Ne forrjon, de jó meleg legyen!
  8. A tűzről levéve hagyjuk hűlni. Gyorsabb, ha hideg vízfürdőbe állítjuk, és időnként megkeverjük.
  9. Ha kihűlt, akkor felverjük a tejszínt kemény habbá, beletesszük a habfixálót, majd összekeverjük óvatosan a tejfölös krémmel.
  10. A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a krém 3/4-ét, erre tesszük a piskóta másik felét, majd a krém maradék részével teljesen befedjük a tésztát. Nem baj, ha lecsurog a tészta oldalára a krém.
  11. Legalább 6-8 órára hűtőszekrénybe tesszük, de az se baj, ha egész éjszakára.
  12. Ha megdermedt a krém, akkor a tortát tányérra áttesszük, a maradék tejszínhabot felverjük, a torta tetejét és oldalát körbekenjük vele.
  13. Ízlés szerint díszítjük vékonyra vágott citromkarikákkal, gyümölcsökkel, cukorgyöngyökkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x7

Időnként sütök ismerősöknek, barátoknak rendelésre. Most is jött egy felkérés: torta kellene szülinapra. Nem is akármilyen: citromtorta! De ne legyen se túl vajas, se csömör, se túl édes. Hmm... Még sose csináltam citromtortát! Semmi baj! Nekiültem keresgélni a neten. Sok receptet, tapasztalatot végigolvastam, és íme a végeredmény. Nagyon finom, könnyű, kellemesen citromos íze van. Gyorsan el lehet készíteni. A piskóta elkészítése tudom, kicsit szokatlan, de higgyétek el, pont olyan lesz, mintha külön felvernénk a fehérjét, és aztán tennénk bele a cukrot, majd a sárgáját. Én évek óta így készítem a piskótát, csalódni még nem csalódtam benne, és még a mosogatnivalóm is kevesebb lett. A hozzáadott olajtól pedig nem szárad ki a piskóta. Érdemes kipróbálni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!