r
Nosalty Logó

Citromtorta ahogy Hevike készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hevike
Citromtorta ahogy Hevike készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

807
Kalória
17.4g
Fehérje
59.4g
Szénhidrátok
56.7g
Zsír
168.8g
Víz
280.6g
Koleszterin
1.3g
Rost
38g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

Összesen 807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

Összesen 4841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    340.4 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6686 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    2549 mg
  • Nátrium
    1952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1012.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    1155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1879 micro
Összesen 4841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. Először elkészítjük a piskótát. Ehhez a tojásokat (fehérje + sárgája egyben) egy nagyobb tálba tesszük, és robotgéppel a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig verjük. Akkor jó, ha apró buborékos.
  2. Beletesszük a cukrot, és tovább verjük szintén 4-5 percig.
  3. A lisztet a sütőporral beleszitáljuk, az olajat belecsurgatjuk, és lassú fokozaton keverjük tovább.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, megsütjük.
  5. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: 2 nagy tejfölt magas falú tálba öntünk. A citrom héját belereszeljük, 6-8 ek cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük. Aki édesebben szereti, tegyen hozzá még cukrot.
  6. A citrom levét kifacsarjuk, és a zselatinnal összekeverjük.
  7. Ráöntjük a zselatinos citromlevet a tejfölre, majd közepes lángon felmelegítjük. Ne forrjon, de jó meleg legyen!
  8. A tűzről levéve hagyjuk hűlni. Gyorsabb, ha hideg vízfürdőbe állítjuk, és időnként megkeverjük.
  9. Ha kihűlt, akkor felverjük a tejszínt kemény habbá, beletesszük a habfixálót, majd összekeverjük óvatosan a tejfölös krémmel.
  10. A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a krém 3/4-ét, erre tesszük a piskóta másik felét, majd a krém maradék részével teljesen befedjük a tésztát. Nem baj, ha lecsurog a tészta oldalára a krém.
  11. Legalább 6-8 órára hűtőszekrénybe tesszük, de az se baj, ha egész éjszakára.
  12. Ha megdermedt a krém, akkor a tortát tányérra áttesszük, a maradék tejszínhabot felverjük, a torta tetejét és oldalát körbekenjük vele.
  13. Ízlés szerint díszítjük vékonyra vágott citromkarikákkal, gyümölcsökkel, cukorgyöngyökkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x7

Időnként sütök ismerősöknek, barátoknak rendelésre. Most is jött egy felkérés: torta kellene szülinapra. Nem is akármilyen: citromtorta! De ne legyen se túl vajas, se csömör, se túl édes. Hmm... Még sose csináltam citromtortát! Semmi baj! Nekiültem keresgélni a neten. Sok receptet, tapasztalatot végigolvastam, és íme a végeredmény. Nagyon finom, könnyű, kellemesen citromos íze van. Gyorsan el lehet készíteni. A piskóta elkészítése tudom, kicsit szokatlan, de higgyétek el, pont olyan lesz, mintha külön felvernénk a fehérjét, és aztán tennénk bele a cukrot, majd a sárgáját. Én évek óta így készítem a piskótát, csalódni még nem csalódtam benne, és még a mosogatnivalóm is kevesebb lett. A hozzáadott olajtól pedig nem szárad ki a piskóta. Érdemes kipróbálni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!