r
Nosalty Logó

Citromtorta ahogy Hevike készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hevike
Citromtorta ahogy Hevike készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

Összesen 807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

Összesen 4841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    340.4 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6686 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    2549 mg
  • Nátrium
    1952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    1155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1879 micro
Összesen 4841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. Először elkészítjük a piskótát. Ehhez a tojásokat (fehérje + sárgája egyben) egy nagyobb tálba tesszük, és robotgéppel a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig verjük. Akkor jó, ha apró buborékos.
  2. Beletesszük a cukrot, és tovább verjük szintén 4-5 percig.
  3. A lisztet a sütőporral beleszitáljuk, az olajat belecsurgatjuk, és lassú fokozaton keverjük tovább.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, megsütjük.
  5. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: 2 nagy tejfölt magas falú tálba öntünk. A citrom héját belereszeljük, 6-8 ek cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük. Aki édesebben szereti, tegyen hozzá még cukrot.
  6. A citrom levét kifacsarjuk, és a zselatinnal összekeverjük.
  7. Ráöntjük a zselatinos citromlevet a tejfölre, majd közepes lángon felmelegítjük. Ne forrjon, de jó meleg legyen!
  8. A tűzről levéve hagyjuk hűlni. Gyorsabb, ha hideg vízfürdőbe állítjuk, és időnként megkeverjük.
  9. Ha kihűlt, akkor felverjük a tejszínt kemény habbá, beletesszük a habfixálót, majd összekeverjük óvatosan a tejfölös krémmel.
  10. A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a krém 3/4-ét, erre tesszük a piskóta másik felét, majd a krém maradék részével teljesen befedjük a tésztát. Nem baj, ha lecsurog a tészta oldalára a krém.
  11. Legalább 6-8 órára hűtőszekrénybe tesszük, de az se baj, ha egész éjszakára.
  12. Ha megdermedt a krém, akkor a tortát tányérra áttesszük, a maradék tejszínhabot felverjük, a torta tetejét és oldalát körbekenjük vele.
  13. Ízlés szerint díszítjük vékonyra vágott citromkarikákkal, gyümölcsökkel, cukorgyöngyökkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x7
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30090
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 14.

Ajánló

Forró nyári napon, igazi felfrissülés ez a kellemesen citromos ízű süti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Időnként sütök ismerősöknek, barátoknak rendelésre. Most is jött egy felkérés: torta kellene szülinapra. Nem is akármilyen: citromtorta! De ne legyen se túl vajas, se csömör, se túl édes. Hmm... Még sose csináltam citromtortát! Semmi baj! Nekiültem keresgélni a neten. Sok receptet, tapasztalatot végigolvastam, és íme a végeredmény. Nagyon finom, könnyű, kellemesen citromos íze van. Gyorsan el lehet készíteni. A piskóta elkészítése tudom, kicsit szokatlan, de higgyétek el, pont olyan lesz, mintha külön felvernénk a fehérjét, és aztán tennénk bele a cukrot, majd a sárgáját. Én évek óta így készítem a piskótát, csalódni még nem csalódtam benne, és még a mosogatnivalóm is kevesebb lett. A hozzáadott olajtól pedig nem szárad ki a piskóta. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A piskótatésztához

A citromos krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...