r
Nosalty Logó

Citromtorta 9.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Citromtorta 9.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4053 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 301 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    2423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2929.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.5 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    588 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2185 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1052 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2794 micro
Összesen 4053 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Első körben megsütjük a piskótát. Ehhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, egyenként a tojások sárgáját.
  2. Kanalanként hozzáadjuk (habverővel leglassabb fokozaton, vagy fakanállal óvatosan) a keményítővel elkevert lisztet, majd kikent tepsibe simítjuk.
  3. Készre sütjük, kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni. 3 lapba vágjuk.
  4. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet.
  5. A tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet, a tejet alaposan kikeverjük és folyton keverve sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
  6. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a margarint és ízlés szerint a citrom levét.
  7. Friss citromból készítjük, ha nagyon savanyú, mehet hozzá pici porcukor is. Habosra keverjük.
  8. A 3 lapba vágott piskótát megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
  9. Díszítjük ízlés szerint. (Ezen most marcipános cukormáz, citromkarika és csokicsíkok voltak, az oldalára pedig darált mogyoró került.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16x23x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7869
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tejfehérje allergiás kisfiam citromtortát kért a szülinapjára. A bolti sütiket jobbára csak ovis ünnepre vesszük meg, (mert nem lehet házit vinni) így adott volt, hogy sütök. Nagy sikert aratott a tejmentes ételeket alapból szkeptikusan szemlélő családtagok körében is. :D Elsőként sütöttem, de biztosan nem utoljára.  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...