r
Nosalty Logó

Citrompite 3. - gyors, tojásmentes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Receptműves
Citrompite 3. - gyors, tojásmentes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

590
Kalória
5.9g
Fehérje
96.2g
Szénhidrátok
22.4g
Zsír
132.5g
Víz
53.8g
Koleszterin
7.7g
Rost
40.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 590 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2357 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 590 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2266.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    529.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2357 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük (aprító géppel könnyebb), a vizet apránként adagolva (mert lisztfüggő, hogy mennyit vesz fel) gyúrjunk össze a tésztát, majd fóliába csomagolva (ne száradjon ki a tészta), hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül
  2. A tejjel és cukrokkal elkészítjük a pudingot, és hagyjuk kihűlni, folyamatosan kevergetve, hogy ne hártyásodjon meg a teteje
  3. Ha a puding kihűlt, keverjük hozzá a citromok levét.
  4. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzuk ki a piteformát vagy egy hőálló tálat.
  5. Vegyük elő a hűtőből a tésztát, nyújtsuk 0,5 cm vastag kör alakra, és tegyük a tálba, a peremét egyenletes magasságra igazítsuk.
  6. Tegyük a pitét a sütőbe, és süssük meg (tűpróba!). Tehetünk a közepébe száraz babot, ha anélkül sütjük, és kissé megemelkedik az alja, akkor sütés közben picit szúrjuk meg, és nyomjuk le (hőálló kesztyűvel, mert forró!), így kiszorul alóla a levegő.
  7. Ha a tészta megsült, vegyük ki a sütőből, és várjuk meg, amíg teljesen kihűl.
  8. Tegyük a krémet a pite közepébe, és egyenletesen oszlassuk el, majd tegyük a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni.

Recept infó

  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25

Még mindig nincs vége a citrompite tesztelésének, hátha egyszer sikerül az autentikus, ámde tojásmentes verziót megalkotni. Korábban a sült krémes verziót mutattam be, most egy puding alapú krémmel próbálkoztam, szinte tökéletesen hasonlít az igazihoz azzal a különbséggel, hogy nem tettem rá tojáshabot, ha már egyszer tojásmentes :-).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!