Citromparfé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
213g citrom33 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
Összesen
432
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
850g citrom131 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
1724
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
54.5g citrom8 kcal
-
16.7g narancs6 kcal
-
12.8g cukor50 kcal
-
16g habtejszín47 kcal
Összesen
111
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 181.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
432
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 797 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.6 g
-
Cukor 236 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 724.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 723 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 341 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 310 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
1724
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, majd héjukat lereszeljük. Levüket kicsavarjuk, és egy sűrű szűrőn leszűrjük, hogy magok ne kerüljenek a parféba.
- A cukorral együtt addig melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, ezután kihűtjük, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
- Amikor a szirup teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, és lazán összekeverjük vele.
- A parféalapot formába öntjük, és a mélyhűtöbe tesszük.
- Kb. 2 óra múlva szeletekre vágjuk és díszíthetjük menta- vagy citromfűlevélkékkel. Tejszínhab kíséretében tálaljuk.
- Receptkönyvben: 522
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 49836
- Feltöltés dátuma: 2010. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Meleg nyári napokon hűsítő deszertként szolgálhatjuk fel.