r
Nosalty Logó

Citromos tiramisu tojás nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dina79
Citromos tiramisu tojás nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

Összesen 3978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

Összesen 176 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 3978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

Elkészítés

A krémhez

  1. Elsőként a citromos szirupot készítjük el. A 3 citrom héját lereszeljük (ezt a későbbiekben felhasználjuk), majd kifacsarjuk a levét. 2 dl citromlét kell kapnunk, ha esetleg kevesebb, kipótolhatjuk üveges citromlével is.
  2. A kifacsart citromléhez hozzáadjuk a vizet és a cukrot, majd közepes lángra feltesszük főzni. Addig főzzük, amíg a cukor felolvad, ekkor levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a krémet. A 3 db citrom héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk.
  4. A mascarponét edénybe tesszük, hozzáadjuk az 5 citrom héját (itt használjuk fel a szirup készítésénél félretett citromhéjat is), a porcukrot és a kifacsart citromlevet, majd elektromos habverővel alaposan összekeverjük.
  5. A tejszínt egy másik edényben felverjük, majd spatula segítségével, óvatosan a mascarponekrémhez keverjük.
  6. A kihűlt citromos szirupba egyenként belemártjuk (csak egy pillanatra, áztatni nem szabad) a babapiskótákat, majd egy szögletes edény aljára sorban, szorosan egymás mellé rakosgatjuk.
  7. Rákenjük egyenletesen a krém felét.
  8. A többi piskótát is megmártjuk a citromos szirupban, és a krémre rakosgatjuk.
  9. Rákenjük a krém másik felét, és alaposan elsimítjuk.
  10. Ízlés szerint díszítjük a tetejét reszelt citromhéjjal vagy citromszeletekkel, és hűtőbe tesszük 5-6 órára.
  11. Hűtés után tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 76891
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Manapság szívesen böngészek külföldi (német) receptes oldalakat, erre a receptre is ott bukkantam. Kimondottan olyan tiramisu receptet kerestem, ami eltér a hagyomány megszokott változattól. Ezt sikerült is elérnem, mert teljesen más! Bár mikor ettem, eszembe jutott, hogy egy kicsit elkéstem ezzel a recepttel, mert a nyári melegben, nagyon jól esett volna ez az enyhén fanyar, üdítő édesség... na majd jövőre.:)  A cukor mennyisége az én ízlésemhez van mérve!! Bár kivételesen még anyukám sem panaszkodott, hogy savanyú a süti, mindenképp kóstoljátok meg a citromos szirupot is és a mascarpone krémet is, mielőtt belekevernétek a felvert tejszínt, és adjatok hozzá ízlés szerint plusz cukrot, ha szükséges.

Hozzávalók

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...