r
Nosalty Logó

Citromos pite Évi néni konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Citromos pite Évi néni konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

318
Kalória
6.2g
Fehérje
37.4g
Szénhidrátok
16.6g
Zsír
69g
Víz
130.8g
Koleszterin
1.3g
Rost
19.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    827.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1912 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1882 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1543 micro
Összesen 3799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A pite tésztáját hirtelen összegyúrjuk, folpack-ba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük, majd kivéve kettéosztjuk (2 db 18 cm-es tortaformában sütöttem). Mindkét tésztagolyót két réteg folpack között kinyújtjuk (így nem kell lisztezni). Az egyik réteget lehúzzuk róla, majd alulról fogva a másik réteget ráfordítjuk a tortaformára, beigazgatjuk, aztán lehúzzuk ezt a réteget is.
  2. 160 C-ra előmelegített sütőben 10 percig vakon sütjük (a tésztára sütőpapírt terítünk, arra pedig szárazbabot teszünk nehezéknek, hogy a tészta megtartsa a formáját). Ezután a babot és a sütőpapírt kivesszük, és még 5 percig szárítjuk a tésztát. Kihűtjük.
  3. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A citromlevet lassan adagolva keverjük hozzá.A tojások sárgáját a cukorral, a tejszínnel, a citromok reszelt héjával habosra keverjük, elegyítjük a citromos tojáshabbal és a kihűlt tésztá tetejére öntjük. Visszatesszük a sütőbe és 160 C-on hőlégkeverésen (180 C-on alul-felül sütésen) 35 perc alatt megsütjük. Kivesszük hűlni.
  4. 1,5 dl vizet összekeverünk fél citrom levével és 2 ek mézzel, belekeverjük a zselatint is, és forráspontig hevítjük (ne forrjon, mert elveszti a kötési hajlamát), majd levesszük, kevergetve hűtjük.
  5. Fél citromot keskeny szeletekre vágunk, felezünk és körbe díszítjük a süteményt, majd a tetejére öntjük a hűlő zselatint, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18x2

Ismét születésnap a munkahelyemen, a főnökömé. Mivel ő nem szereti az édességet, így gondoltam örülni fog ennek a tortácskának. (A másikat mi faltuk fel a családdal.) Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, de én betegesen vonzódom a citromhoz. Lehet ebből a mennyiségből egy nagyot pitét is készíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!