r
Nosalty Logó

Citromos pite Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Citromos pite Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1912 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1882 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1543 micro
Összesen 3799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A pite tésztáját hirtelen összegyúrjuk, folpack-ba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük, majd kivéve kettéosztjuk (2 db 18 cm-es tortaformában sütöttem). Mindkét tésztagolyót két réteg folpack között kinyújtjuk (így nem kell lisztezni). Az egyik réteget lehúzzuk róla, majd alulról fogva a másik réteget ráfordítjuk a tortaformára, beigazgatjuk, aztán lehúzzuk ezt a réteget is.
  2. 160 C-ra előmelegített sütőben 10 percig vakon sütjük (a tésztára sütőpapírt terítünk, arra pedig szárazbabot teszünk nehezéknek, hogy a tészta megtartsa a formáját). Ezután a babot és a sütőpapírt kivesszük, és még 5 percig szárítjuk a tésztát. Kihűtjük.
  3. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A citromlevet lassan adagolva keverjük hozzá.A tojások sárgáját a cukorral, a tejszínnel, a citromok reszelt héjával habosra keverjük, elegyítjük a citromos tojáshabbal és a kihűlt tésztá tetejére öntjük. Visszatesszük a sütőbe és 160 C-on hőlégkeverésen (180 C-on alul-felül sütésen) 35 perc alatt megsütjük. Kivesszük hűlni.
  4. 1,5 dl vizet összekeverünk fél citrom levével és 2 ek mézzel, belekeverjük a zselatint is, és forráspontig hevítjük (ne forrjon, mert elveszti a kötési hajlamát), majd levesszük, kevergetve hűtjük.
  5. Fél citromot keskeny szeletekre vágunk, felezünk és körbe díszítjük a süteményt, majd a tetejére öntjük a hűlő zselatint, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18x2
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2006
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos pite Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Ismét születésnap a munkahelyemen, a főnökömé. Mivel ő nem szereti az édességet, így gondoltam örülni fog ennek a tortácskának. (A másikat mi faltuk fel a családdal.) Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, de én betegesen vonzódom a citromhoz. Lehet ebből a mennyiségből egy nagyot pitét is készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...