Citromos-petrezselymes sült csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
542
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2167
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 573.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 177 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
542
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.3 g
Zsír
-
Összesen 163.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2294.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 1241 mg
-
Nátrium 581 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 707.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 503 mg
-
Retinol - A vitamin: 536 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
2167
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkét mossuk meg, majd töröljük szárazra. Az egyik citromnak reszeljük le a héját.
- A lereszelt citromot négybe vágjuk, és a kettévágott fokhagymagerezddel együtt a csirke hasüregébe tesszük. A csirkét kívül jól bedörzsöljük a reszelt citromhéjjal, majd sózzuk és borsozzuk, egy tepsibe tesszük.
- A vajat felolvasztjuk, elkeverjük az olívaolajjal, a csirkére öntjük.
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- A csirkét toljuk be a sütőbe, süssük 60 percig, közben locsolgassuk a pecsenyezsírral. A csirkét meglocsoljuk a megmaradt citrom kifacsart levével, megszórjuk a petrezselyemzölddel és további 30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 275
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 26312
- Feltöltés dátuma: 2013. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Szeretjük a sült csirkét. Ez itt most a citromos változat. Finom és illatos. Friss bagettel és salátával, vagy valami körettel.