r
Nosalty Logó

Citromos mignon ahogy Timcsó készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Timcsó
Citromos mignon ahogy Timcsó készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pudinghoz

A vajas krémhez

A mázhoz

957
Kalória
8.3g
Fehérje
140.2g
Szénhidrátok
42g
Zsír
49.2g
Víz
175.5g
Koleszterin
976.5mg
Rost
111.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pudinghoz

A vajas krémhez

A mázhoz

Összesen 957 kcal
  • 3% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pudinghoz

A vajas krémhez

A mázhoz

Összesen 9573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pudinghoz

A vajas krémhez

A mázhoz

Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 957 kcal
  • 3% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    420.1 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5734.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1596 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1402.3 g
  • Cukor
    1116 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    492.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1530 micro
Összesen 9573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a fele cukorral. A többi hozzávalót habosra keverjük, és végül beleforgatjuk a tojáshabba.
  2. Kivajazott-lisztezett (kb. gáztepsi méretű) tepsibe töltjük, elsimítjuk, majd készre sütjük. Ha kihűlt óvatosan, középen kettévágjuk.
  3. A puding hozzávalóiból a tejet, cukrot, citromhéjat feltesszük forrni, a keményítőt és a vizet, aromát elkeverjük, és ha forr a tej ráöntjük (összekapja a pudingunkat, ha nem lett elég sűrű, akkor visszatehetjük a gázra, így nem lesz csomós), majd félretesszük kihűlni.
  4. Kikeverjük a vajas krémet habosra, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot és a két lap közé töltjük. A tetejére egy másik tepsit teszünk, hogy szép sima legyen, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. A mázhoz a tojásokat szétválasztjuk és külön a sárgáját, külön a fehérjét 30-30 dkg porcukorral, és a fele-fele citrom levével habosra keverjük, végül a két mázat összeöntjük egy mélyebb tálba, amibe majd tudjuk mártani a mignonokat.
  6. Felszeljük a sütit kb. 5x5-ös kockákra (gáztepsi méretet sütöttem, így nekem 6x7 darabra sikerült vágni kb. kocka méretűre, 42 db lett belőle), és egyesével belemártjuk a cukormázba (én egy rácsra tettem őket lecsöpögni, majd mignonpapírba tettem őket) 10-15 perc alatt megszáradnak, citromhéjjal díszítjük a tetejüket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Régen imádtam a citromos fondános mignon-t . A hétvégén eszembe jutott, és elkészítettem a házi változatot:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!