Citromos mascarponekrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
128g citrom20 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
Összesen
634
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
510g citrom78 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
Összesen
2537
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
45.1g citrom7 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
44.2g mascarpone179 kcal
Összesen
224
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 54.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
634
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 216.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 261.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
2537
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
-
3 db citrom
-
2 db tojássárgája
-
8 ek cukor
-
500 g mascarpone
Elkészítés
- A citromokat forró vízzel alaposan megmossuk. Az egyik citromot vékonyan meghántjuk, majd a héját vékony csíkokra vágjuk. A meghántott citromot és még egyet kifacsarunk, a harmadikat vékony szeletekre vágjuk. 4 szeletet félreteszünk, a többi szeleteket meghántjuk, és a gyümölcs húsát apróra vágjuk.
- A tojássárgát a cukorral krémesre keverjük, kanalanként hozzákeverjük a mascarponét. A citromlevet a krémhez keverjük, a végén az apróra vágott citromot, és a citromhéj 1/3-át is a krémhez keverjük.
- A krémet poharakba osztjuk. Megszórjuk a maradék citromhéjjal, és egy-egy szelet citrommal díszítjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 274
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 94205
- Feltöltés dátuma: 2011. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A savanykás ízek kedvelőinek.