Citromos hekkfilé rizzsel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
huzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
548
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1645
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 182.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
548
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.4 g
Zsír
-
Összesen 51.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2690 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1529 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 548.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 342 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 545 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
1645
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A halat kiengedés után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Közben az 1 bögre rizst (2,5 dl-es bögre) átmossuk, edénybe helyezzük, kevés zsiradékkal pirítjuk a szemeket, majd felöntjük kicsivel kevesebb, mint 2 bögre vízzel, hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket, kevergetjük, lefedjük, jól felrottyantjuk és elzárjuk. Kb. 25-30 perc alatt a rizsszemek megdagadnak, és felszívják a hozzáadott vizet.
- A halfiléket kettévágjuk (nem kötelező, én így duplázom a halmennyiséget). Kevés zsiradékon serpenyőben aranybarnára sütjük a fűszerezett halfilék mindkét oldalát, de közben meglocsoljuk a citrom levével.
- Tálalhatjuk is a rizst a halfilé darabokkal, petrezselyemzölddel díszíthetjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7522
- Feltöltés dátuma: 2011. december 07.
Ajánló
A halfilékkel óvatosan bánjunk sütés közben, mert könnyen szétesnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
huzsi
26 recept
Könnyen elkészíthető, egészséges ebéd/vacsora! Próbáld ki!