r
Nosalty Logó

Citromos édeskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos édeskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3460.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.3 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 3724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivajazunk, és kilisztezünk egy őzgerincformát.
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. Kézi robotgéppel összekeverjük a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és az aromákkal. Ezután hozzáadagoljuk a joghurtot, az olajat és a citromok héját is. Jól kikeverjük.
  4. Gyorsan összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd ezt is hozzáadjuk a masszához. Beleszórjuk a mandulát és a csokilencsét, hamar átkeverjük, majd beletöltjük az előkészített sütőformánkba.
  5. 40-45 perc alatt készre sütjük úgy, hogy az első 15 perc után alufóliát borítunk az illatozó édeskenyerünk tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5642
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 25.

Ajánló

Valami fanyarabb, citrusos lekvárt ajánlanék hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Stahl Judit egyik receptes könyvéből való. Nagy kedvenc, és eddig mindenhol osztatlan sikert aratott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...