r
Nosalty Logó

Citromos-csirkemájas tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Citromos-csirkemájas tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1545
Kalória
53.7g
Fehérje
84.7g
Szénhidrátok
110.1g
Zsír
186.9g
Víz
480g
Koleszterin
4.8g
Rost
4.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1545 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3086 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2756.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    991 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4243 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1545 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    220.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1890 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8557 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1981 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8487 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 3086 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    798 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

  1. A citrom héját vékony, hosszú csíkokra vágjuk és egy órára beáztatjuk a kifacsart citromlébe.
  2. A megtisztított májat evőkanálnyi olívaolajba forgatjuk, majd felhevített serpenyőben néhány perc alatt megsütjük. (Akkor jó, ha kívülről már szép barna, de belül rózsaszín marad.) Konyhai papírtörlőn félretesszük a csirkemájakat.
  3. A szószhoz az alaplevet a serpenyőbe öntjük, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, a tejfölt, a sajt felét, és sóval, borssal szerecsendióval ízesítjük. A citrom levéből is tehetünk a szószhoz ízlés szerinti mennyiséget. A maradék olívaolajat is a szószhoz keverjük, összeforraljuk és kész.
  4. A tésztát kifőzzük (roppanósra!).
  5. Közben a kis edényben felforrósítjuk az olajat, és pár pillanat alatt kisütjük benne az előzetesen lecsepegtetett citromhéjat. (Vigyázzunk, hamar megsül, és könnyen megég: célszerű szűrőkanállal kiemelni az olajból.)
  6. A sült csirkemájakat a tésztához keverjük, nyakonöntjük a szósszal, durvára vágott petrezselyemmel, a maradék sajttal és a citromhéjforgáccsal meghintve azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

A Szakácsok Könyvében bukkantam erre a tésztareceptre. Zseniálisan egyszerű és finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!