Citromos csirke sütőben Grétitől
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
224
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
895
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 126 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
224
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.2 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1619.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1008 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 503.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
895
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A citromot kifacsarjuk, és rostjait is kikanalazzuk egy tálba. Ehhez önjük az olívaolajat, az áttört fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
- A megtisztított, leszárított és felezett csirkemelleket egy sütésre is alkalmas üvegtálba fektetjük, és meglocsoljuk a páclével. Rájuk fejtetjük a kakukkfű ágakat, és egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
- 180 fokos előmelegített sütőben először letakarva 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve a levével meglocsoljuk, és visszatesszük pirulni még további 10-15 percre.
- Ha elkészült, friss kakukkfű ágakkal díszítjük, és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 581
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 37623
- Feltöltés dátuma: 2013. november 15.
Ajánló
Ehhez a citromos csirkéhez a jázminrizs illik a legjobban és egy kis friss saláta, de tálalhatjuk krumplipürével vagy más zöldségpürével, esetleg csak salátával is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A csirkepácolás az egyik kedvenc foglalatosságom. Pikk-pakk megvan, és nagyon megéri időt szánni rá. Ez a citromos pác-vaj puhává varázsolja a husit. A kakukkfű illata pedig bejárja a konyhát, így alig bírjuk kivárni, ameddig elkészül.