r
Nosalty Logó

Citromos csirke márványos tojással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
egy Panna
Citromos csirke márványos tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2690.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 1273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat befűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, majd egy kis ideig pirítjuk forró olajon, minden oldalát, hogy fehér legyen.
  2. Ezután meglocsoljuk szójaszósszal, egy citrom levével (lehet többel is), és még egy kis reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Lefedjük, és tovább pároljuk, időnként megforgatjuk, hogy minden oldalát érje a szósz.
  3. Közben a lereszelt káposztához hozzáadjuk egy fél citrom levét és egy pár citromkarikát.
  4. A tojásokat feltesszük főni. Miután keményre főtt, megkoppintjuk egy kanállal, hogy megrepedjen a héja. Új főzővizet készítünk vízből, egy kevés szójaszószból és gyömbérből, ebben főzzük tovább még 5-10 percig. (Lehet fekete teát is tenni az új főzővízbe.)
  5. Amikor minden elkészült, tányérra rakva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1446
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
egy Panna 6 recept

Vasárnapi könnyű vacsorának készítettem ezt a citromos csirkét, fő szempontjaim a következők voltak: változatos, laktató, egészséges, vitamindús. Nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...