r
Nosalty Logó

Citromos Crackle Cookies

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Citromos Crackle Cookies
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

  1. A margarint mérjük ki pár órával a sütés előtt és hagyjuk a konyhapulton, hogy kellően lágy legyen.
  2. A ricottát, a porcukrot és a puha margarint robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliát és tovább habosítjuk.
  3. A lisztet külön tálba kimérjük, hozzáadjuk a sütőport és alaposan elkeverjük. Ezután körülbelül 3-4 részletben adjuk a tojásos masszához. Amikor már sima, jól elkevert elegyet kapunk, lefedjük, és mehet a hűtőbe 1 órát pihenni. Ha több adagban szeretnénk csinálni, vagy egyszerre formáznánk meg az összes golyót belőle, sütés alatt tegyük vissza a hűtőbe, mert ha felmelegszik, nehéz formázni.
  4. Ha lejárt az idő, kanál segítségével vegyünk fel egy adagot. (Kb. 3,5 cm átmérőjű gömbnek megfelelőt. Ez a tésztamennyiség 12 db elkészítéséhez elegendő.) Kézzel formázzunk golyót belőle, és igen, ez ilyen ragacsos kell, hogy legyen. 😃 Tegyük a megformázott golyókat egy tányérra vagy vágódeszkára.
  5. Egy evőkanál porcukrot tegyünk egy kisméretű lapos tányérra, és hempergessük meg benne a kész golyókat. Majd mehetnek is a sűtőpapírral bélelt tepsire. A golyók sütés közben szét fognak terülni, ezért két golyó között két golyónyi helyet hagyjunk szabadon.
  6. A sütőt melegítsük elő 170 C fokra, és légkeverésen süssük 10 percig. Ekkor még puhák lesznek a sütik, de az nem baj. Ha nem egyenletesen süt a sütő, akkor félidőnél érdemes megfordítani. Könnyen túlsül, ezért a sütőnket ismerve figyeljünk oda közben. 😉
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 823
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 01.

Receptkategóriák

Citromos Crackle Cookies
Takács Kriszti 133 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...