Citromos birsalmakrémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
328
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1312
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 285.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
328
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 709.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.7 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1140.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 188 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
1312
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A birsalmát meghámozzuk és kimagozzuk, feldaraboljuk.
- Egy teatojásba beleteszünk jóóó sok darabos fahéjat és az egyik citrom alaposan megmosott héjának kis darabkáit (egy éles késsel óvatosan szeljük le a citrom sárga rétegét, pici darabokban, ügyelve arra, hogy a lehető legkevesebb fehér rész kerüljön bele).
- A birskockákra ráöntjük a 2 db citrom kifacsart levét, az édesítőt vagy a cukrot, a fehérbort, a teatojást, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
- Főzzük kb. 15-20 percig, míg meg nem puhul a gyümölcs.
- Amikor a gyümölcs már puha, akkor botmixerrel összetörjük. Én most nem vártam, és rögtön beleöntöttem a tejszínt, amit picit összehúzott a forró leves... De a hőkiegyenlítés ezt tökéletesen kiküszöböl(né, ha én nem felejteném el mindig:)). Öntsünk hozzá 2 dl vizet, és forraljuk össze.
- Fahéjjal díszítve tálaljuk. (A képen kicsit eltúloztam, természetesen ennyit nem ettünk meg egy tányér leveshez.:)).
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5019
- Feltöltés dátuma: 2013. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a birsalmát. Minden formájában. Egyébként olyan lett, mint a saját készítésű lekvárom. Egy kis gyömbér még elfért volna benne. Vagy sok.:)