r
Nosalty Logó

Citromkrémleves Évi néni konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Citromkrémleves Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 225 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1310.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 899 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromok héját zöldségpucolóval lehámozzuk, félreteszünk belőle 1 teáskanálnyit keskeny csíkokra felszeletelve.
  2. A citromról lehámozzuk a fehér héját, hogy csak a húsa maradjon meg, melyet felszeletelünk, és felteszünk főni az 1 liter vízzel és 8 dkg nyírfacukorral, fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjéből 2 dkg nyírfaporcukorral kemény habot verünk, melyet beleszaggatunk a fővő citromos vízbe, és mindkét oldalát kb. fél-fél percig főzzük, majd kizedjük egy tálba.
  4. A hideg tejszínnel elkeverjük a pudingport és a tojások sárgáját, s a keveréket a fővő citromos léhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
  5. A tűzről levéve botmixerrel összeturmixoljuk.
  6. Hűtve tálaljuk a habgaluskákkal és a citromhéj csíkokkal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 26497
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromkrémleves Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Természetesen nyihaj receptje ihletett meg, aki elmondta, hogy látta ezt a receptet elkészíteni Kudlik Júliától egy műsorban. No, én ezt a Kudlik Júlia féle citromlevest próbáltam reprodukálni. Borzalmas, mert addig jártam rá, míg el nem fogyott. Egyszerűen nem tudtam abbahagyni. El tudom képzelni télen egy nagy kanál gyömbérrel megfejelve is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...